Zware klap voor cryptomarkt: Grote dalingen voor BTC, XRP en Worldcoin

PPieter 25 juli 2023 11:42

De cryptomarkt heeft gisteren een flinke klap gekregen met aanzienlijke dalingen in de waarde van BTC, XRP en Worldcoin. Ondanks de voorspelling dat de markt deze week volatiel zou zijn, heeft de scherpe daling vele geïnvesteerden verrast.

Zware klap voor totale marktkapitalisatie

De cryptomarkt heeft wederom een zware dag achter de rug waarbij de totale marktkapitalisatie daalde naar $1,218 biljoen, een daling van 1,8%. Ondanks de slechte prestaties van de meeste cryptocurrencies, waren er enkele altcoins die het afgelopen 24 uur nog relatief goed deden.

Bitcoin worstelt met behoud van waarde

Bitcoin (BTC), de grootste en meest bekende cryptocurrency, heeft het moeilijk gehad. De munt kon niet standhouden boven de $30.000 en daalde zelfs naar $29.000. Deze daling heeft ervoor gezorgd dat het aantal investeerders dat hun investering in het rood ziet staan weer is toegenomen.

Ethereum herstelt langzaam

Ethereum (ETH), de tweede grootste cryptocurrency, heeft ook een daling doorgemaakt, maar lijkt nu langzaam weer te herstellen. Na een daling naar $1.830, lijkt de munt nu weer grip te krijgen op de $1.850. Ondanks de daling, hield ETH relatief beter stand dan andere cryptocurrencies.

Grote dalingen voor Ripple en Solana

Ripple (XRP) en Solana (SOL) behoorden tot de grootste verliezers van de dag. Beide munten zagen een daling van meer dan 5%. De prijs van XRP daalde naar $0,68, terwijl de prijs van SOL daalde naar $23.

Dogecoin kleurde groen in een overwegend rode markt. Deze stijging wordt toegeschreven aan de rebranding van Twitter, die nu 'X' wordt genoemd. Dogecoin bereikte een piek van $0,785, maar daalde later weer iets naar $0,77.

Worldcoin (WLD), een nieuwe cryptomunt gelanceerd door de oprichter van ChatGPT, trok veel aandacht bij zijn debuut. Na een aanvankelijke stijging van meer dan 100% naar $3,7, daalde de munt echter snel en ligt de huidige waarde rond de $2,01.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.