Zwaarste tijden voor de cryptomarkt volgens crypto-analist Benjamin Cowen

PPieter 10 oktober 2023 17:12

De cryptomarkt heeft momenteel te lijden onder een uitdagende periode, met de Bitcoin koers die van een all-time high van bijna $70.000 tot rond de $27.600 is gedaald. Volgens crypto-analist en YouTuber Benjamin Cowen zitten we nu in de meest meedogenloze fase van de marktcyclus.

Bitcoin koers maakt zware duikvlucht

De Bitcoin, de grootste en bekendste cryptocurrency, heeft een aanzienlijke daling ondergaan. Na een all-time high van bijna $70.000 eerder in 2021, is de koers momenteel gedaald tot rond de $27.600. Dit heeft geresulteerd in een lagere Bitcoin-dominantie, wat verwijst naar het deel van de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies dat door Bitcoin wordt vertegenwoordigd.

Turbulente tijden voor Bitcoin-dominantie

Volgens crypto-analist Benjamin Cowen zou de Bitcoin-dominantie eerst stijgen tot 60% voordat een ommekeer in de markt plaatsvindt. Dit suggereert dat er nog een spannende ontwikkeling in de cryptomarkt te verwachten is, aangezien de huidige dominantie van Bitcoin net onder de 50% ligt.

In de cycli van de financiële markten, waaronder de cryptomarkt, kan een afnemende Bitcoin-dominantie vaak duiden op een relatief betere prestatie van de altcoins. Dit kan op zijn beurt wijzen op een toenemende interesse voor deze alternatieve cryptocurrencies, mogelijk signaleert het zelfs het begin van een zogenaamde 'altseason'.

Geopolitieke spanningen veroorzaken rode gloed op de markt

De cryptomarkt werd recentelijk getroffen door toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, waardoor de waarde van verschillende cryptocurrencies afnam. Het resultaat was een 'rode gloed' over de markt, wat duidt op algemene dalingen in de waarde van cryptocurrencies.

Zware maandag voor bullish investeerders

De cryptomarkt heeft een flinke klap gekregen met een verlies van meer dan $100 miljoen in één maandag als gevolg van liquidaties, blijkt uit gegevens van blockchain analyse platform CoinGlass. Vooral de bullish investeerders, die assets kopen in de verwachting dat de prijs zal stijgen, werden hard getroffen met liquidaties van longposities tot wel $105 miljoen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de wereld van cryptocurrencies, biedt Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een speciale deal aan. Nieuwe klanten die zich aanmelden via de onderstaande knop ontvangen niet alleen €10 gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.