Zorgt beursfonds voor sprong Ethereum tot $10.000?

TTijmen 30 november 2023 07:02

Er is een aanvraag voor een Ethereum (ETH) spot ETF ingediend door Blackrock, vergelijkbaar met een Bitcoin (BTC) spot ETF. De grote vraag is wat dit zal betekenen voor Ethereum houders. In deze samenvatting wordt een vergelijking getrokken tussen de fundamentals en prijsontwikkeling van Ethereum en Bitcoin.

Aanvraag ETH spot ETF door Blackrock

Een belangrijk nieuwsfeit is de aanvraag voor een Ethereum (ETH) spot ETF door Blackrock. Dit is vergelijkbaar met de bestaande Bitcoin (BTC) spot ETF. Dit kan belangrijke gevolgen hebben voor het prijsverloop van Ethereum, maar ook voor de markt in het algemeen. Het is nog onduidelijk wat de precieze impact zal zijn, maar experts volgen de ontwikkelingen op de voet.

Prijsontwikkeling Ethereum versus Bitcoin

In termen van prijsontwikkeling loopt Ethereum nog steeds achter op Bitcoin. Hoewel Bitcoin al een mogelijke stierenmarkt zou kunnen hebben, moet het voor Ethereum nog blijken. Het is nog onzeker of de ETF-aanvraag hier verandering in zal brengen. De prijsachterstand in vergelijking met Bitcoin creëert echter wel mogelijkheden. De spread tussen beide bedraagt momenteel ongeveer 40 procent.

Kan Ethereum de $10.000 grens bereiken?

De vraag of Ethereum de grens van 10.000 dollar kan bereiken, wordt enthousiast besproken. Uit een vergelijking met voorgaande stijgingen in de bullmarkt blijkt dat er slechts 20% van die stijging nodig is om dit bedrag te bereiken. Daarnaast maakt de realisatie van de ETF het voor nieuw kapitaal interessanter om in te stappen. Dit verhoogt de waarschijnlijkheid van dit scenario, hoewel er natuurlijk geen garanties zijn in de financiële markten.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het traden van cryptocurrencies, heeft DoopieCash een breed scala aan leermogelijkheden. Voor beginners is er een gratis cursus crypto trading. Voor degenen die al ervaring hebben of meer willen leren, biedt DoopieCash Trading Leerprogramma’s. De cursussen zijn niet algemeen van aard, maar zijn twee makkelijk te volgen en zelf ontworpen trading systemen. Er is dus voor ieder wat wils bij DoopieCash.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.