Zorgen om Bitcoin en markt: is er een storm op komst?

PPieter 17 november 2023 09:16

De koers van Bitcoin, de Aziatische aandelenmarkt en olieprijzen ondergaan allemaal een daling. Dit roept vragen op over de gezondheid van de wereldwijde economie en wat dit betekent voor de Bitcoin koers. De volgende punten geven een samenvatting van de ontwikkelingen en hun mogelijke gevolgen.

Bitcoin koers daalt, verdere dalingen mogelijk

Het lijkt erop dat de stuwkracht van de opwaartse trend van Bitcoin langzaam begint af te nemen. De koers is in de nacht van donderdag op vrijdag gedaald tot onder de 36.000 dollar. Hoewel er een voorzichtig herstel is, worden de bulls - de beleggers die geloven in een stijgende koers - gewaarschuwd voor verdere dalingen. Dit kan een teken zijn dat de Bitcoin markt een nieuwe impuls nodig heeft.

Naast de Bitcoin koers zijn er ook zorgwekkende signalen vanuit andere markten. De Aziatische aandelenmarkt heeft rood geopend, wat betekent dat er meer verkopen zijn dan aankopen. Bovendien zijn de olieprijzen gedaald naar hun laagste niveau sinds juli, ondanks de geopolitieke spanningen en productieverlagingen die normaal gesproken de prijs zouden moeten versterken. Dit zijn tekenen van economische verzwakking op wereldniveau.

Signalen van wereldwijde economische verzwakking

Er zijn signalen dat de wereldeconomie onder druk staat. De aandelen van Walmart en Alibaba, twee grote spelers op de wereldmarkt, zijn respectievelijk met 8% en 10% gedaald. De olieprijzen zijn ook gedaald, wat wijst op een mogelijke wereldwijde economische verzwakking. De vraag is nu of we op weg zijn naar een wereldwijde recessie en wat dit zou kunnen betekenen voor de Bitcoin koers.

Potentiële hoop voor Bitcoin ondanks economische zorgen

Hoewel de signalen zorgwekkend zijn, is er ook een potentiële hoop voor Bitcoin. Als we een recessie ingaan, zouden centrale banken de rente kunnen verlagen om de economie te steunen. Dit zou in feite gunstig kunnen zijn voor de Bitcoin koers, vooral in combinatie met andere factoren. Een daarvan is de aanstaande halvering van Bitcoin, wat de beloning voor miners vermindert en de prijs vaak opdrijft. Bovendien kan de mogelijke lancering van de Spot Bitcoin ETF in Amerika ook een impuls zijn voor de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.