Zo beïnvloedde nepnieuws de prijs van Voyager Digital's VGX token

TTijmen 11 september 2023 13:52

De cryptowereld werd recentelijk opgeschud door valse berichten over een overname van Voyager Digital door BlackRock. Deze geruchten, ondanks dat ze onjuist bleken, hadden een merkbare impact op de prijs van Voyagers eigen digitale munt, VGX. Dit incident onderstreept het belang van nauwgezette nieuwsverificatie binnen de vluchtige cryptomarkt.

Geruchten over overname door BlackRock

De berichtenmolen draaide overuren op 9 september, toen geruchten de ronde deden dat BlackRock, de grootste investeringsmaatschappij ter wereld, het worstelende cryptoleenplatform Voyager Digital zou overnemen. Ondanks dat dit onwaar bleek, toont het aan hoe een enkel gerucht de perceptie van de markt kan beïnvloeden.

Veel mediakanalen hielpen bij het verspreiden van de valse berichtgeving, soms zonder de nodige verificatie. Dit toont aan hoe gevoelig de markt kan zijn voor nepnieuws, en onderstreept het belang van zorgvuldige nieuwsverificatie, zelfs van gerespecteerde bronnen zoals de Associated Press.

Nepnieuws beïnvloedt de prijs van VGX

Het nepnieuws, ondanks dat het onjuist was, had een directe impact op de prijs van Voyager's eigen digitale munt, VGX. De prijs van de VGX-token steeg in slechts enkele uren na het verspreiden van het nieuws tot een piek van $0,15335, wat de volatiliteit en gevoeligheid van de cryptomarkt voor nieuwsverhalen onderstreept.

Het belang van zorgvuldige nieuwsverificatie

Dit incident toont nog maar eens aan waarom het zo belangrijk is om nieuwsverhalen zorgvuldig te verifiëren, vooral in de snel bewegende cryptomarkt. Zowel beleggers als media-organisaties moeten kritisch blijven over de bron van hun informatie om manipulatie van de markt tegen te gaan.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.