Zal de Bitcoin koers verder dalen? Een grondige analyse

TTijmen 28 september 2023 14:32

Na een piek van bijna $70.000 in november 2021, is Bitcoin nu met meer dan 60% gedaald. De vraag of er verdere daling aankomt, blijft in de lucht hangen. We duiken in verschillende analyses om mogelijke toekomstscenario's te onderzoeken.

Een verdere daling van de Bitcoin koers

Bitcoin heeft een behoorlijke duik genomen sinds het zijn hoogtepunt van bijna $70.000 in november 2021 bereikte. De afwezigheid van een goedgekeurde Bitcoin spot ETF geeft aan dat er geen grote comeback in het verschiet ligt. Dit heeft sommige crypto-investeerders ertoe aangezet om de mogelijkheid van een verdere daling van de Bitcoin-koers te overwegen.

De Fibonacci retracement analyse, een populaire techniek in technische analyse, suggereert dat als de Bitcoin koers onder de huidige ondersteuningszone valt, we mogelijk een daling naar $21.500 kunnen zien. Dit betekent een mogelijke verdere daling van bijna 18%.

De on-chain data, zoals Bitcoin's Coin Day Destroyed (CDD), toont mogelijk aan dat langdurige investeerders hun posities aan het verplaatsen zijn en winsten aan het nemen zijn. Dit kan worden geïnterpreteerd als een bearish signaal, wat kan duiden op een afname in het vertrouwen in de markt door deze investeerders.

Toename in het hodling gedrag

Tegelijkertijd lijkt de BTC reserve metriek, die de hoeveelheid Bitcoin op crypto exchanges meet, te suggereren dat investeerders hun Bitcoins van de exchanges verwijderen om ze voor de lange termijn op te slaan. Dit kan worden geïnterpreteerd als een toename in het hodling gedrag, wat een positief teken kan zijn.

Verdere daling mogelijk bij doorbreken ondersteuningsniveau

Het blijft moeilijk om met zekerheid te zeggen wat de toekomst van de Bitcoin koers zal zijn. Het kan stijgen, dalen of stabiel blijven. Als de bears echter de overhand krijgen en het huidige ondersteuningsniveau doorbreken, zou de waarde van Bitcoin mogelijk kunnen dalen naar rond de $21.500.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.