Zal Bitcoin de $32.400 grens nog bereiken ondanks vakantievolume?

PPieter 3 augustus 2023 20:42

Deze uitgebreide analyse van de Bitcoin koers werpt licht op de huidige markttrends, waarbij de focus ligt op de mogelijke invloed van het vakantievolume op de waarde van Bitcoin. Zal de digitale munt de $32.400 grens nog kunnen bereiken?

Sterke opwaartse trend voor Bitcoin

Het macrobeeld van Bitcoin blijft positief ondanks enkele recente schommelingen. Hoewel er een lage waarde is gevormd op $17.600, heeft de digitale munt deze weten terug te winnen en zelfs een duidelijk hogere high neergezet. De trendlijn toont respect voor 'fair value gaps', wat suggereert dat de prijs kan blijven stijgen tot een bereik van $31.982 tot $37.578.

De weekgrafiek biedt eveneens een positief beeld. De key high op $32.400 is nog steeds open, wat suggereert dat er ruimte is voor verdere prijsstijgingen. Verder wordt de opwaartse trend ondersteund door hogere highs en hogere lows. De RSI heeft een volledige reset ondergaan, wat wijst op een hernieuwd momentum voor de stijgende trend.

Daggrafiek maakt het spannend

De daggrafiek maakt het plaatje complexer. Er zijn aanwijzingen voor meer downside, maar het is te vroeg voor definitieve conclusies. De situatie is momenteel rommelig en er zijn zowel bullish als bearish argumenten te maken. Meer duidelijkheid zal komen als we opnieuw terug in de range sluiten, boven $30.350, of als we de low van $28.585 verliezen. Het 'vakantievolume' maakt de situatie nog onzekerder.

Macrobeeld en trends suggereren optimisme

Hoewel de markt momenteel traag lijkt te bewegen zonder duidelijke richting, suggereert het macrobeeld een voortzetting van de opwaartse trend. Echte zorgen zouden pas ontstaan als de prijs onder de low van $24.800 zou sluiten. Voor nu, echter, hebben de bulls nog steeds ruimte om te manoeuvreren binnen hun bullish idee.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.