XRP verslaat Bitcoin in handelsvolume na juridische triomf

PPieter 19 juli 2023 20:12

Na een historische overwinning in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft Ripple's XRP een enorme boost gekregen, wat heeft geresulteerd in een handelsvolume dat dat van bitcoin overtreft.

XRP krijgt boost na rechtszaak

De significante overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een grote impact gehad op XRP. De rechter oordeelde dat XRP geen effect is, wat leidde tot een spectaculaire stijging van de koers met bijna 100% in slechts enkele uren. Dit heeft de hype rond XRP nieuw leven ingeblazen en heeft de waarde ervan sterk beïnvloed.

Handelsvolume XRP stijgt aanzienlijk

De overwinning in de rechtszaak vertaalde zich ook naar een stijging in het handelsvolume van XRP. Uit onderzoek van Kaiko bleek dat het handelsvolume van XRP met 61% steeg na de uitspraak van de rechtbank. Dit resulteerde erin dat XRP verantwoordelijk was voor 21% van alle cryptotransacties, meer dan bitcoin en ethereum. Hieruit blijkt duidelijk de hernieuwde interesse in XRP in de cryptomarkt.

XRP's terugkeer op exchanges

Volgens Kaiko heeft de herintroductie van XRP op verschillende grote crypto-exchanges, zoals Coinbase, bijgedragen aan de toename van het handelsvolume. Veel van deze platforms hadden XRP verwijderd als gevolg van de rechtszaak. Maar na de gunstige uitspraak van de rechter, waren ze snel om XRP weer aan hun assortiment toe te voegen. Dit heeft ongetwijfeld het handelsvolume en de populariteit van XRP positief beïnvloed.

In de uren na de uitspraak van de rechter, steeg de marktkapitalisatie van XRP met een verbazingwekkende $21 miljard. Dit maakte het in een korte tijd de vierde grootste cryptocurrency ter wereld, stijgend van de zevende plaats. Dit onderstreept de enorme impact die de rechtszaak en de daaropvolgende uitspraak hadden op de waarde van XRP.

Hoewel de recente uitspraak in het voordeel van Ripple een positieve ontwikkeling is, is het vonnis van de rechter complex. In bepaalde omstandigheden kan XRP nog steeds als effect worden beschouwd. De SEC kan ook nog in hoger beroep gaan tegen het vonnis. Toch is de overwinning een enorme opsteker voor Ripple en brengt het veelbelovende mogelijkheden voor de toekomst van XRP.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.