XRP trekt nieuwe institutionele investeerders ondanks moeilijke markt

TTijmen 19 september 2023 09:17

In een tijd waarbij vele altcoins moeite ervaren om hun waarde vast te houden, toont Ripple's XRP stabiliteit en trekt het nieuwe investeerders aan. Dit wordt aangetoond in een recent rapport van CoinShares, ondanks de aanhoudende bear markttrend.

CoinShares wijst op aanhoudende bear markt

Het wekelijkse Digital Asset Fund Flows rapport van CoinShares, dat recentelijk is gepubliceerd, belicht de huidige trends in de markt voor digitale assets. Het rapport suggereert een aanhoudende bear markt, gekenmerkt door aanzienlijke uitstromen uit investeringsproducten die gerelateerd zijn aan digitale activa.

In de laatste week werd een uitstroom van 54 miljoen dollar genoteerd, wat de totale uitstroom over de laatste negen weken op 455 miljoen dollar brengt. Dit vertegenwoordigt een significante daling, gezien het feit dat er nu al acht opeenvolgende weken een uitstroom wordt geobserveerd.

Institutionele interesse in specifieke altcoins

Ondanks de dominante uitstroomtrend, is er een groep altcoins die de aandacht van institutionele beleggers lijken te trekken. Met name Solana, Cardano en XRP, die respectievelijk instromen zagen van 0,7 miljoen, 0,43 miljoen en 0,13 miljoen dollar.

XRP staat sterk in een bear markt

Ondanks de algemene neerwaartse trend op de markt, heeft Ripple's XRP zich op een positieve manier weten te onderscheiden. Hoewel de instroom van vers kapitaal relatief beperkt is gebleven, heeft de cryptomunt een sterke prestatie geleverd door boven het cruciale weerstandsniveau van 0,5 dollar te blijven. Bovendien heeft het een dagelijkse waardestijging van 2,5% geregistreerd, wat de wekelijkse winst op een veelbelovende 6,3% brengt.

Als je je bij Bitvavo aanmeldt via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.