XRP koers: op weg naar de $1 en misschien zelfs verder

TTijmen 14 november 2023 08:02

De bekende cryptomunt XRP heeft recent een positieve trend getoond en experts voorspellen een mogelijke stijging tot boven de $1. Enkele analisten zijn zelfs nog optimistischer, met voorspellingen die reiken tot $18 per munt.

XRP toont sterke opwaartse trend

De cryptomunt XRP is recent in de spotlight gekomen met een sterke opwaartse trend. De munt heeft een indrukwekkende stijging doorgemaakt tot boven de $0,70, wat de aandacht van analisten heeft getrokken. Velen zijn optimistisch over de verdere toekomst van de munt, hoewel de cryptomarkt onvoorspelbaar en volatiel blijft.

Stijgende steunlijn suggereert prijsstijging

Een opvallende analyse van ProSignalsFx, een bekende crypto-analist, suggereert dat XRP een opwaartse trend volgt, aangegeven door een stijgende steunlijn. Dit patroon suggereert de potentie voor verdere prijsstijgingen van XRP. Ondanks mogelijke tijdelijke dalingen geeft de aanwezigheid van deze stijgende steunlijn aan dat de algemene trend opwaarts is. Het is daarom niet onrealistisch om te verwachten dat XRP de grens van $1 in de nabije toekomst zou kunnen overschrijden.

Externe factoren beïnvloeden XRP koers

De koers van XRP wordt niet alleen bepaald door interne factoren, maar ook door invloeden van buitenaf. Een belangrijke factor die invloed kan hebben is de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF, die de hele markt zou kunnen beïnvloeden. Daarnaast speelt de lopende rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) een cruciale rol in de toekomstige prestaties en het vertrouwen in XRP.

Hoewel de meeste analisten een prijsstijging tot $1 voorspellen, zijn er ook enkele die nog verder gaan. Cryptoanalist Egrag stelt bijvoorbeeld dat XRP, met een huidige marktkapitalisatie van om en nabij de $37 miljard, het potentieel heeft om met 2.600% te groeien. Dit zou resulteren in een marktkapitalisatie van $1 biljoen en een prijs van ongeveer $18 per munt. Deze voorspelling is gebaseerd op XRP's historische trends van parabolische groei en recente ontwikkelingen binnen het XRP-ecosysteem.

Ben je nieuw in de wereld van crypto en overweeg je om XRP of een andere munt te kopen? Dan hebben we goed nieuws. Dankzij een samenwerking tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kun je profiteren van een exclusieve aanbieding. Door je via de onderstaande knop aan te melden bij Bitvavo, krijg je niet alleen €10 gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.