Wordt september weer een slechte maand voor Bitcoin? Historische trends lijken dit te suggereren

PPieter 4 september 2023 10:52

De maand september lijkt historisch gezien geen gunstige maand voor Bitcoin (BTC). Gegevens uit het verleden wijzen uit dat de koers van BTC in deze maand vaak daalt. Maar is dit patroon ook van toepassing op de huidige situatie?

Zijn september en augustus ongeluksmaanden voor Bitcoin?

Statistisch gezien lijken september en augustus geen goede maanden te zijn voor de koning der cryptocurrencies, Bitcoin. Er wordt zelfs gesproken van een 'vloek' voor Bitcoin in september. De voorafgaande jaren aan de Bitcoin halving worden meegenomen in deze analyse en de resultaten zijn behoorlijk dramatisch. Het lijkt erop dat deze tendens zich ook dit jaar zal voortzetten.

Sinds 2011 heeft BTC slechts drie keer september in het groen afgesloten, met een gemiddelde koersdaling van ongeveer 5,60%. In augustus is de koers slechts vijf keer gestegen. De bekende analist Benjamin Cowen analyseerde de koersprestaties van BTC en vergeleek ze met eerdere jaren. Volgens zijn bevindingen sloot Bitcoin de maand augustus af met een daling van 11,31%.

Wat kunnen we verwachten van de BTC koers in september?

Cowen kijkt ook vooruit naar de komende maand voor Bitcoin. Historisch gezien is september een bijzonder slechte maand voor de cryptocurrency. Als je de data specifiek filtert voor de pre-halving jaren, daalt de koers gemiddeld met 17,29%. Dit zou betekenen dat als september wordt geopend met een prijs van rond de $26.000, de koers aan het einde van de maand rond de $21.400 zou kunnen liggen. Echter, zoals altijd het geval is met historische data, bieden deze geen garantie voor de toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.