Woningovervallen op crypto-investeerders: Politie waarschuwt voor groeiende trend

PPieter 22 juli 2023 15:46

In Canada waarschuwt de politie voor een zorgwekkende trend: overvallen op de woningen van crypto-investeerders. Hoewel de bevestigde incidenten zich in Canada hebben voorgedaan, is het niet ondenkbaar dat vergelijkbare zaken zich ook in Nederland kunnen voordoen.

Politie signaleert zorgwekkende trend

In Richmond, gelegen ten zuiden van Vancouver in Canada, is een openbare waarschuwing uitgegeven door de Royal Canadian Mounted Police (RCMP). Zij signaleren een zorgwekkende trend waarin cryptocurrency-investeerders met aanzienlijke waarde worden beroofd in hun eigen huizen. Volgens de RCMP hebben er in de afgelopen 12 maanden meerdere vergelijkbare overvallen plaatsgevonden.

Dader vermomt zich als bezorger

Er zijn geen specifieke details over de overvallen vrijgegeven, maar de politie heeft wel onthuld dat de dader zich in elk geval voordeed als een bezorger voordat hij zijn slachtoffer beroofde. De dader krijgt toegang tot de woning door zich voor te doen als een bezorger of een persoon van gezag. Eenmaal binnen, berooft hij de slachtoffers van hun waardevolle informatie waarmee hij toegang krijgt tot hun crypto-accounts.

De politie heeft bevestigd dat er één arrestatie is gedaan, maar er is nog geen bevestiging of er een verband is tussen de verschillende incidenten. Details over de overvallen en de hoeveelheid gestolen cryptocurrency zijn nog niet bekendgemaakt omdat het onderzoek nog gaande is.

Politie geeft preventieadvies

Om overvallen te voorkomen, adviseert de politie om geen vreemden of bezorgers in huis toe te laten. In plaats daarvan wordt aangeraden om hen te vragen de leveringen buiten te laten. Mocht er twijfel bestaan, dan zou er contact opgenomen moeten worden met het bezorgbedrijf om de identiteit van de persoon te bevestigen. Bij gevaar of een dreigende situatie zou de politie gebeld moeten worden. Daarnaast wordt aangeraden om waardevolle spullen en financiële informatie op een veilige plek in huis, zoals in een kluis, te bewaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.