Wie zit er achter de bitcoin wallet van 3 miljard dollar?

TTijmen 24 augustus 2023 20:44

Een mysterieuze bitcoin wallet met meer dan 3 miljard dollar is gelinkt aan het beursplatform Robinhood. Maar er zit meer achter dit verhaal en mogelijk ook andere grote spelers.

De mysterieuze bitcoin wallet

De wereld van de cryptovaluta was deze week in de ban van een onbekende bitcoin whale die in een verrassend kort tijdsbestek voor ruim 3 miljard dollar aan bitcoin vergaarde. Dergelijke grote bewegingen op de markt kunnen significant invloed hebben en roepen vaak vragen op over de betrokken entiteiten.

Is Robinhood of Gemini de eigenaar?

Na enig speurwerk kwam naar voren dat de wallet mogelijk gelinkt is aan het populaire beursplatform Robinhood. Echter, er zijn ook aanwijzingen dat het beursplatform Gemini verantwoordelijk is voor sommige van de instromen in de wallet. Dit zorgt voor verwarring en twijfels over het eigenaarschap van Robinhood over deze bitcoin wallet.

Sommige speculaties wijzen naar een andere mogelijke eigenaar van de bitcoin wallet. Zo werd gesuggereerd dat de wallet toebehoort aan BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Deze speculatie kwam voort uit het feit dat BlackRock onlangs de aanvraag voor een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF aankondigde. Dit zou kunnen betekenen dat ze alvast voorsorteren op de goedkeuring van hun Bitcoin ETF.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.