Whales investeren 1,5 miljard dollar in Bitcoin binnen twee weken

TTijmen 4 september 2023 13:02

Ondanks de recente negatieve koersbewegingen van Bitcoin, lijken de 'whales' van de markt niet afgeschrikt. In de laatste twee weken van augustus kochten deze zware investeerders voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan Bitcoin. Deze ontwikkeling illustreert een organische vraag naar Bitcoin, ongeacht de huidige macro-economische omstandigheden en de onzekerheid rondom de Spot Bitcoin ETF.

Zware investeerders blijven Bitcoin kopen

Ondanks de negatieve koersactie van Bitcoin zijn de grotere 'whales' van de markt niet afgeschrikt. Deze zware investeerders, die elk ongeveer 0,1 procent van alle Bitcoin controleren, hebben in de laatste twee weken van augustus substantiële aankopen gedaan. Ze hebben voor een indrukwekkende 1,5 miljard dollar aan Bitcoin aangeschaft, wat hun geloof in het potentieel van de cryptocurrency onderstreept.

Organische vraag naar Bitcoin blijft

Hoewel de Bitcoin-holdings van whales toenamen, was de instroom bij gecentraliseerde beurzen bijna nul, volgens Lucas Outumuro, hoofd van de onderzoeksafdeling van IntoTheBlock. Dit suggereert een 'organische vraag' naar Bitcoin, ondanks dat deze vraag nog niet volledig wordt weerspiegeld in de Bitcoin koers. De huidige koers blijft enigszins achter op de bullish verhalen en lijkt voornamelijk beïnvloed te zijn door macro-economische factoren zoals renteverhogingen van centrale banken en aanhoudende hoge inflatie.

Spot Bitcoin ETF uitstel zorgt voor koersdaling

De Spot Bitcoin ETF zorgde voor veel opschudding in de cryptowereld, maar het enthousiasme ebde snel weg toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloot de openstaande aanvragen uit te stellen. Deze ontwikkeling zorgde voor een snel veranderend sentiment - van euforie naar teleurstelling - en een daling van de Bitcoin koers. Desondanks suggereert de continue accumulatie van Bitcoin door grote spelers dat institutionele beleggers optimistisch blijven over Bitcoin naarmate een beslissing over een ETF nadert.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.