Whales houden vertrouwen in Bitcoin met groeiend bezit

PPieter 4 augustus 2023 09:42

Hoewel de koers van Bitcoin achterblijft, blijven de 'whales', grote financiële spelers in de cryptowereld, hun Bitcoin bezit vergroten. Deze toename in bezit kan een positief signaal zijn voor de toekomst van Bitcoin.

Whales blijven Bitcoin verzamelen

Volgens recente gegevens van Santiment hebben de zogenaamde 'whales' van de cryptomarkt, adressen die minstens 100 Bitcoin bezitten, hun bezit in het afgelopen jaar verder vergroot. Het aantal van deze adressen is momenteel 15.870, en samen bezitten ze iets meer dan de helft (59,2%) van alle in omloop zijnde Bitcoin. Deze groei in bezit kan worden geïnterpreteerd als een teken van vertrouwen in de toekomst van Bitcoin.

Inkoopgedrag whales positief signaal

Veel analisten beschouwen het aanhoudende koop- en hodl-gedrag van de whales als een positieve indicator voor de Bitcoin-markt. On-chain analysebedrijven houden deze whales nauwlettend in de gaten om voorspellingen te doen over de toekomstige koersontwikkelingen. Als deze whales hun vertrouwen in de toekomst van Bitcoin zouden verliezen, zouden ze waarschijnlijk al lang op de verkoopknop hebben gedrukt.

Bitcoin blockchain overschrijdt 1 miljard adressen

Een andere interessante statistiek is dat het aantal adressen op de Bitcoin blockchain onlangs de grens van 1 miljard heeft overschreden. Hoewel dit niet per se betekent dat er zoveel actieve adressen zijn, toont het wel aan dat de adoptie en activiteit van het netwerk blijft doorgaan.

Ondanks de huidige stagnatie van de Bitcoin-koers, blijven veel grote financiële spelers optimistisch over de toekomst van de cryptocurrency. Zo heeft BlackRock aangegeven een Spot Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te willen lanceren, en hebben onder andere de CEO van Unchained en Fundstrat hoge prijsvoorspellingen voor Bitcoin gedaan voor de komende jaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.