Whales duiken op in Chainlink's wateren volgens Santiment

PPieter 22 juli 2023 17:12

Grote investeerders, ook bekend als 'whales', tonen verhoogde interesse in de blockchain-orakel Chainlink (LINK), mede door de lancering van een nieuw protocol en een stijging van bijna 19% in de prijs.

Chainlink prijsstijging door nieuwe protocol en whale-activiteit

De prijs van Chainlink, een prominente blockchain-orakel, kreeg een flinke boost te zien met een stijging van bijna 19% op donderdag. Dit komt deels door de lancering van hun nieuwe Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) en het toenemende handelsvolume en transacties door 'whales', of grote investeerders in de crypto-wereld. Zo'n prijsbeweging kan wijzen op groeiende interesse in dit specifieke crypto-activum.

Lancering van Chainlink's nieuw interoperabiliteitsprotocol

Chainlink's nieuwste toevoeging, het Cross-Chain Interoperability Protocol of CCIP, is deze week gelanceerd in zijn 'Mainnet Early Access' fase. Dit nieuwe protocol is uitgerold op verschillende prominente blockchains zoals Ethereum (ETH), Optimism (OP), Polygon (MATIC) en Avalanche (AVAX). Het doel van dit interoperabiliteitsprotocol is het vergemakkelijken van het bouwen van cross-chain applicaties en diensten, en het mogelijk maken van vereenvoudigde tokenoverdrachten.

Toenemende handelsvolumes van Chainlink signaleren groeiende interesse

Volgens een recente analyse van het crypto-analysebedrijf Santiment, is er een gestage toename te zien in de handelsvolumes van Chainlink. Dit is een mogelijke indicatie van een groeiende interesse in de blockchain-orakel. De data laten zien dat steeds meer investeerders en handelaars zich wenden tot Chainlink, wat bijdraagt aan een actievere markt en mogelijk ook aan de recente prijsstijgingen.

De activiteiten van 'whales', de grote spelers in de wereld van cryptocurrency, zijn volgens Santiment ook in opmars als het gaat om Chainlink. De toename in het aantal transacties van deze whales kan een inzicht geven in de huidige markttrends. Het feit dat deze grote houders zich meer bezighouden met Chainlink kan wijzen op een positieve toekomst voor het crypto-activum.

Recente prijsschommelingen van Chainlink

Op het moment van schrijven wordt Chainlink verhandeld voor $8.27. Met deze prijs neemt het de 22e plaats in wat betreft marktkapitalisatie in de wereld van cryptocurrency. In de afgelopen 24 uur heeft Chainlink een indrukwekkende stijging gezien van 18.84%, en in de afgelopen week zelfs een stijging van meer dan 19.5%. Dit wijst op een sterke positie van Chainlink in de huidige cryptomarkt.

Ondanks de recente opmars van Chainlink, is er nog steeds een aanzienlijke kloof met zijn hoogste prijspunt ooit. Dit record, een prijs van $52.70 per LINK, werd bereikt tijdens de bullrun van vorig jaar. Hoewel Chainlink sinds het begin van 2023 met meer dan 47% is gestegen, is het nog steeds meer dan 84% lager dan deze piek. Dit toont aan dat, ondanks de recente positieve bewegingen, er nog steeds een aanzienlijk potentieel is voor toekomstige groei.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.