Weekoverzicht Crypto: Ripple houdt stand, maar regelgeving blijft een bedreiging

PPieter 23 juli 2023 21:16

We bespreken de voornaamste crypto-ontwikkelingen van de afgelopen week, met een focus op de voortdurende rechtszaak tussen Ripple en de SEC en de toenemende regulering van de markt door overheden.

SEC tegen Ripple: De strijd gaat door

Hoewel veel mensen ervan overtuigd waren dat Ripple de rechtszaak tegen de SEC zou winnen, heeft de rechter ook de SEC gedeeltelijk in het gelijk gesteld. Hierdoor lijkt de SEC over te willen gaan tot hoger beroep. Een populaire advocaat, die tot Ripple's achterban behoort, is van mening dat het goed zal gaan met XRP, ondanks de mogelijkheid van een langdurige juridische strijd. Het enthousiasme voor Ripple en XRP is onverminderd, met recordaantallen wallet-adressen met meer dan 1 miljoen XRP-tokens en een piek in handels- en zoekvolume.

Regulering cryptomarkt: Overheden trekken de teugels aan

Ongeacht de ontwikkelingen rond Ripple, blijft de regulerende rol van overheden in de crypto-industrie centraal. Vier Amerikaanse senatoren hebben een wetsvoorstel ingediend om de Decentralized Finance (DeFi) industrie te reguleren. Deze wetgeving zou vereisen dat zelfs decentrale blockchain-protocollen voldoen aan Amerikaanse sancties en antiwitwasmaatregelen. Hoewel de crypto-industrie sterk tegen dit voorstel is, wordt het door beide partijen in het parlement gesteund.

In het licht van de toenemende regulatie, zijn er binnen de Amerikaanse politiek stemmen opgegaan die een pro-crypto standpunt innemen. Zo heeft presidentsadvocaat Robert F. Kennedy Jr. aangegeven dat hij, indien hij president wordt, bitcoin zou willen gebruiken als onderpand voor de Amerikaanse dollar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.