Weekoverzicht Bitcoin: Robinhood achter mysterie wallet, vraag over Bitcoin op Duitse TV en correctie waarschuwing

TTijmen 27 augustus 2023 11:21

In deze weekoverzicht duiken we in verschillende onderwerpen, van een mysterieus Bitcoin wallet dat aan Robinhood wordt gekoppeld tot een tv-quizvraag over Bitcoin in Duitsland en een waarschuwing voor een mogelijke grote correctie in de Bitcoin koers.

Robinhood ontmaskerd als eigenaar van een enorme Bitcoin wallet

Eerder deze week werd veel gespeculeerd over een enorme bitcoin wallet die in korte tijd voor maar liefst 3 miljard dollar aan bitcoin verzamelde. Het blijkt nu dat deze wallet niet van een particuliere investeerder is, maar van het populaire beursplatform Robinhood. Het bedrijf koopt deze enorme hoeveelheid bitcoin voor zijn gebruikers.

Bitcoin heeft de mainstream media weer bereikt, dit keer in de vorm van een vraag in de populaire Duitse quizshow 'Gefragt – Gejagt'. In deze show nemen vier trivia-fans het op tegen een 'superbrein' bekend als de jager. Met algemene kennisvragen proberen de deelnemers geld te verzamelen voor de prijzenpot, en Bitcoin was een van deze vragen.

Waarschuwing voor grote correctie in Bitcoin prijs

Justin Bennett, een bekende analist in de crypto-wereld, heeft een waarschuwing uitgestuurd over een mogelijke grote correctie in de Bitcoin prijs. Volgens zijn analyse kan de prijs van Bitcoin met 50% dalen vanaf het huidige niveau en terugkeren naar prijzen die we in 2020 voor het laatst zagen.

Een gelukkige Bitcoin miner heeft onlangs meer dan 6,25 Bitcoin en 0,069 Bitcoin aan transactiekosten verdiend. De miner heeft dit bedrag van ongeveer $160.000 volledig in zijn eentje verdiend door zijn mining rig aan te sluiten op de mining pool Solo CKpool.

BIS geeft waarschuwing over Bitcoin ETF's

Volgens een nieuwe studie van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) hebben cryptocurrencies zoals Bitcoin de financiële risico's in minder ontwikkelde economieën niet verminderd, maar juist versterkt. De studie benadrukt vooral de risico's van crypto-activa in opkomende markteconomieën.

Binance verliest marktaandeel in de VS

Binance, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, heeft de laatste tijd veel marktaandeel verloren in de VS. Volgens gegevens van Kaiko, blijft het marktaandeel van Binance op futures handel in Bitcoin en Ether dalen.

Nigeriaans cryptoplatform zet klantgelden om naar eigen stablecoin

Het Nigeriaanse cryptobeurs Patricia heeft onlangs alle klantenfondsen omgezet naar een nieuwe dollar-stablecoin, de 'Patricia Token'. Deze eenzijdige beslissing zorgt voor controverse en er zijn zorgen dat het team achter Patricia een exit scam is begonnen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.