Warren Buffett's rechterhand noemt Bitcoin de 'domste investering'

TTijmen 10 oktober 2023 15:52

Charlie Munger, de 99-jarige rechterhand van legendarische investeerder Warren Buffett, heeft Bitcoin en kunstmatige intelligentie bekritiseerd tijdens een recente Zoom-conferentie. Munger uitte twijfels over de hype rond deze thema's en noemde Bitcoin zelfs 'de stomste investering ooit'.

Munger sceptisch over Artificial Intelligence

Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffett, heeft zijn scepticisme geuit over kunstmatige intelligentie (AI) tijdens een recente Zoom conferentie. Hij gelooft dat AI te veel aandacht krijgt en dat de verwachtingen eromheen vaak onrealistisch zijn. Volgens Munger is het nog te vroeg om de potentie van deze technologie te bepalen, omdat we simpelweg nog niet weten waar het naartoe zal leiden. Deze kritiek komt niet als een verrassing, aangezien Munger in het verleden soortgelijke uitspraken heeft gedaan.

Bitcoin: 'Domste investering' volgens Munger

Naast zijn bedenkingen over AI, is Munger ook zeer kritisch over Bitcoin. Hij heeft de digitale munteenheid bestempeld als 'de stomste investering die hij ooit heeft gezien'. Ondanks de enorme stijging van de Bitcoin koers in de afgelopen tien jaar, blijft Munger bij zijn mening. Hij gelooft dat cryptocurrencies 'gedoemd zijn om waardeloos te worden' en heeft de Amerikaanse overheid zelfs opgeroepen om Bitcoin te verbieden. Deze uitspraken hebben enigszins tot onbegrip geleid binnen de crypto-gemeenschap.

Hoewel de uitspraken van Munger niet altijd goed vallen binnen de crypto-gemeenschap, is het belangrijk om te onthouden dat hij een respectabele reputatie heeft binnen de investeringswereld. Als rechterhand van Warren Buffett heeft hij jarenlange ervaring en kennis om mee te spreken. Desondanks worden zijn opmerkingen over Bitcoin en AI niet altijd serieus genomen, wellicht vanwege een generatiekloof tussen de oude en de nieuwe garde van investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.