Wanneer eindigt de indrukwekkende Bitcoin rally? Analyse en prognose

TTijmen 6 december 2023 09:01

De Bitcoin koers blijft iedereen verbazen na het overtreffen van de 44.000 dollar grens. Terwijl de markt speculeert over de eindstreep van deze rally, bieden analyses en prognoses inzicht in mogelijke scenario's.

De voortzetting van de Bitcoin rally

Het blijft een spannend spel rond de Bitcoin koers. Na het overtreffen van de grens van 44.000 dollar is de koers teruggevallen naar 43.600 dollar. Desondanks blijft de vraag waar deze indrukwekkende rally zijn eindpunt zal vinden. De lancering van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika lijkt het bullish momentum te ondersteunen, waarmee de rally voortduurt.

Voorspellingen over het keerpunt van Bitcoin

Volgens Benjamin Cowen, een bekende macro-analist, zou de Bitcoin koers rond de 48.000 dollar een omslagpunt kunnen zien. Cowen baseert deze voorspelling op de Fibonacci-niveaus in de koersgrafiek, een methode om steun- en weerstandkoersen te bepalen. Als we de geschiedenis als leidraad nemen, kunnen we mogelijk zien hoe ver deze rally nog kan gaan. Cowen stelt ook een scenario voor waarin Bitcoin doorschiet tot 46.000 dollar voordat er een correctie plaatsvindt.

Mogelijkheid van een Bitcoin correctie

Hoewel de huidige rally hoopgevend is, waarschuwt Cowen ook dat een stevige correctie nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Op basis van historische koersacties, kan de Bitcoin koers zelfs terugvallen tot 31.000 dollar. Dit betekent dat er nog veel onzekerheid is in de huidige markt.

De komende weken zullen waarschijnlijk gekenmerkt worden door volatiliteit, aldus Cowen. Hoge inzetten en grote risico's kunnen de prijzen laten exploderen, maar kunnen ook plotseling een ommekeer veroorzaken. De onvoorspelbaarheid van deze markt vereist de nodige voorzichtigheid van beleggers.

Voor degenen die de cryptowereld willen betreden, heeft Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, een exclusieve aanbieding. Nieuwe aanmeldingen in de maand december ontvangen een welkomstbonus van 20 euro en betalen geen handelskosten over de eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.