Wankelt de Shiba Inu? Verminderd momentum wijst op een mogelijke correctie

PPieter 10 augustus 2023 10:11

Na weken van indrukwekkende prestaties lijkt de cryptocurrency Shiba Inu zijn momentum te verliezen, wat een aanwijzing kan zijn voor een aanstaande correctie. Ondanks recente winsten, zijn er tekenen van mogelijke koersdalingen voor deze populaire memecoin.

Shiba Inu verliest momentum

Shiba Inu, de bekende memecoin, heeft onlangs buitengewone winsten geboekt, met een stijging van meer dan 18 procent in slechts een week. Ondanks een verdere stijging van 1,24 procent vandaag, zijn er indicaties dat de munt zijn momentum kwijtraakt en op het punt staat een koerscorrectie te ondergaan. Hoewel correcties normaal zijn voor financiële activa na een sterke periode, is het belangrijk om dit in de gaten te houden als u in Shiba Inu hebt geïnvesteerd.

Koersdaling voor Shiba Inu?

In het afgelopen weekend bereikte Shiba Inu kortstondig een koers van 0,0000105 dollar. Echter, de koers is sindsdien gedaald tot 0,000009619 dollar per stuk. Het lijkt de bulls niet te lukken om de koers terug boven de 0,00001 dollar te krijgen. Dit, samen met de afnemende kracht achter elke poging om de prijs op te drijven, kan een voorbode zijn van een aankomende correctie.

Bullish sentiment voor Shiba Inu blijft

Ondanks de mogelijke koerscorrectie, blijft het sentiment over Shiba Inu overwegend bullish. Volgens Santiment staat het sentiment momenteel op het hoogste punt in vier weken, wat suggereert dat investeerders nog steeds optimistisch zijn over de toekomst van deze memecoin. Dit optimisme zou de bulls de nodige energie kunnen geven om de marktkapitalisatie van Shiba Inu dichter bij die van zijn grote concurrent, Dogecoin, te brengen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en het mogelijk kopen van SHIB of een andere cryptocurrency, is er goed nieuws. Dankzij een exclusieve overeenkomst tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke cryptocurrency beurzen in Europa, krijgen onze lezers een speciale aanbieding. Bij aanmelding via de onderstaande knop ontvangen ze niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.