Waarom duikt Bitcoin onder de $29.000? Drie factoren op een rij

PPieter 25 juli 2023 10:26

De bitcoin koers heeft moeite om de $30.000 terug te heroveren en is zelfs onder de $29.000 gezakt. In dit artikel bespreken we drie mogelijke redenen voor deze prijsdaling: de FOMC bijeenkomst, verminderde handelsvolumes en uitstroom van bitcoinfondsen.

De impact van de FOMC bijeenkomst

Er is gespeculeerd dat de recente duik in Bitcoin prijs mogelijk te wijten is aan de Federal Open Market Committee (FOMC) bijeenkomst van deze week. De verwachtingen rondom een mogelijke renteverhoging van 0,25% door de Amerikaanse centrale bank zou al enigszins in de prijs van Bitcoin kunnen zijn verwerkt. Beleggers zijn hier waarschijnlijk op ingespeeld.

Verminderde Bitcoin handelsvolumes en liquiditeit

Het handelsvolume van Bitcoin is flink aan het dalen volgens analysebedrijf Kaiko. Slechts 26% van de crypto-handel was vorige week voor Bitcoin, het laagste niveau in vier maanden. Daarnaast blijft de liquiditeit in de markt erg laag, wat ook leidt tot lage volatiliteit. De volatiliteitsindex voor BTC is volgens Greeks.live gedaald naar 37%, het laagste niveau in twee jaar.

Grote investeerders lijken terughoudend te worden in de Bitcoin markt, zoals blijkt uit de uitstroom van Bitcoin fondsen. Bitcoin investeringsproducten zagen wekenlang op rij een instroom, maar de trend werd vorige week gebroken met een uitstroom van zo'n 13 miljoen. Dit is echter nog steeds slechts 5% van wat BTC fondsen in de afgelopen maand hebben zien instromen, volgens Coin Shares.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.