Vooruitblik op de Bitcoin halving in 2024: Analyses en verwachtingen

TTijmen 8 september 2023 08:54

We duiken in de opwindende wereld van cryptocurrencies en bespreken de aankomende Bitcoin halving in 2024. Wat kunnen we verwachten van de BTC koers volgens bekende crypto analisten?

Bitcoin halving 2024 in zicht

In het dynamische landschap van cryptocurrencies is er altijd wel een ontwikkeling die de gemoederen bezighoudt. Momenteel is dat de aankomende Bitcoin (BTC) halving in 2024, die in april zal plaatsvinden. De grote vraag is: wat zal dit betekenen voor de BTC koers?

Prijsvoorspellingen van Filbfilb

In een recent interview met Cointelegraph heeft de bekende crypto analist Filbfilb prijsdoelen voor BTC naar voren gebracht die vooral interessant zouden moeten zijn voor langetermijnhouders. Volgens hem bestaat er een goede kans dat de bitcoin eind 2023 rond de $35.000 ligt. Ook voorziet hij mogelijke dalingen voordat deze piek wordt bereikt. Ondanks diverse uitdagingen, zoals problemen rond de Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) en de veranderende macro-economische omgeving, verwacht Filbfilb dat de halving in april 2024 een positief effect zal hebben op de BTC prijs, met mogelijk een piek tot minstens $46.000.

Filbfilb deelt zijn visie over de mogelijke invloed van de rechtszaak tussen Grayscale en de SEC op de BTC koers. Hij merkt op dat de SEC een beleid van “uitstellen tegen elke prijs” lijkt te voeren, maar ondanks dit ziet hij een goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin spot ETF in de toekomst als waarschijnlijker dan ooit.

PlanB's optimistische prijsvoorspellingen

Niet alle analisten zijn het eens over de toekomstige koers van BTC. De Nederlandse analist PlanB neemt een optimistischere houding aan ten opzichte van de aankomende halving. Zijn prijsvoorspelling gaat veel verder dan die van Filbfilb en hij beweert dat de bitcoin koers aan het einde van 2024 de $300.000 zal hebben bereikt.

Hoewel de analyses en voorspellingen van crypto analisten waardevolle inzichten kunnen bieden, is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het nemen van investeringsbeslissingen. Niemand, zelfs Filbfilb niet, heeft een glazen bol. Uiteindelijk zal alleen de tijd ons leren wie er gelijk heeft over de toekomst van de BTC koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.