Voorspelling: Bitcoin kan na doorbraak van $30.000 stijgen naar $40.000

PPieter 9 augustus 2023 09:48

De Bitcoin koers opent sterker in Aziatische handelsuren, met een stijging van 1,79 procent. Volgens Vivien Fang van Bybit kan een lage volatiliteit de cryptovaluta voorbereiden op een nieuwe opleving, mogelijk boven de $30.000 en een doorbraak naar $40.000.

Sterke opening Bitcoin in Azië

De Bitcoin koers heeft een sterke start in de Aziatische handelsuren laten zien, met een stijging van ongeveer 1,79 procent. Dit brengt de koers op een niveau van ongeveer 29.750 dollar. Deze sterke opening kan mogelijk worden toegeschreven aan de lage volatiliteit in de markt, volgens Vivien Fang, hoofd handelsproduct bij Bybit.

De extreem lage volatiliteit die we momenteel zien in de Bitcoin-markt suggereert mogelijk dat de cryptovaluta zich voorbereidt op een nieuwe opleving. Volgens Vivien Fang kan deze opleving eerst de koers boven de 30.000 dollar brengen en vervolgens een aanval op de 40.000 dollar starten.

Einde van het jaar cruciaal voor Bitcoin

Bybit en haar hoofd handelsproduct Vivien Fang kijken met name naar het einde van het jaar. Het ETF-narratief en andere potentieel transformerende gebeurtenissen voor de industrie kunnen katalysatoren zijn voor de Bitcoin koers. De combinatie van speculatieve strategieën en dit soort cruciale gebeurtenissen kan een significante wind in de rug voor Bitcoin vormen.

'Buy and hold' strategie overtreft experts

De zogenaamde 'buy and hold' strategie voor Bitcoin heeft in 2023 superieure resultaten opgeleverd. Crypto-hedgefondsen behaalden een gemiddeld rendement van 15 procent, terwijl Bitcoin in dezelfde periode een plus van ruim 75 procent liet zien. Dit toont aan dat zelfs zogenaamde experts het vaak niet beter doen dan de markt.

Er lijkt een interessante correlatie te zijn tussen de investeringen in zogenaamde crypto-startups en de Bitcoin koers. Volgens gegevens van CryptoRank was deze correlatie de afgelopen jaren zeer sterk. De weer stijgende investeringen kunnen mogelijk zorgen voor een hogere Bitcoin koers.

Halving in 2024 mogelijk invloedrijk voor Bitcoin koers

In april 2024 staat de volgende halving op het programma. Hierbij halveert de blokbeloning voor miners van de huidige 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. In het verleden duurde het na de halving meestal enkele maanden voordat Bitcoin een nieuwe bullrun begon. Het is dus mogelijk dat we in 2024 opnieuw een positieve koersactie kunnen verwachten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.