Voormalige topbankier ziet bodem in zicht voor Bitcoin, Ethereum en aandelenmarkt

TTijmen 23 augustus 2023 10:47

Raoul Pal, de voormalige bankier van Goldman Sachs, voorspelt dat de aandelenmarkt een bodem zal bereiken nadat deze drie weken op rij is gecorrigeerd. Daarnaast is hij bullish over Bitcoin en Ethereum.

Aandelenmarkt nadert mogelijk dieptepunt

Voormalig topbankier bij Goldman Sachs, Raoul Pal, verwacht dat de aandelenmarkt snel een dieptepunt zal bereiken na een correctie van drie opeenvolgende weken. Hij is van mening dat de S&P 500 (SPX) waarschijnlijk deze week nog in de 'oververkocht' zone zal belanden. Pal voorspelt dat institutionele beleggers waarschijnlijk zullen ingrijpen om een bodem voor de markt te creëren.

Bitcoin en Ethereum kunnen bullish omdraaien

Raoul Pal toont zich niet alleen optimistisch over de aandelenmarkt, maar ook over Bitcoin en Ethereum. Volgens hem staat Bitcoin voor een 'bullish omkering' van de huidige trend, die voornamelijk bestaat uit dalingen. Volgens de DeMark-indicator en de Relative Strength Index (RSI) is er een bullish omkering op komst voor Bitcoin. Hij meent dat Ethereum het meest 'oververkocht' is in termen van RSI sinds juni vorig jaar en een grote 'bull flag patroon' lijkt te vormen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en overwegen om Bitcoin of een andere crypto te kopen, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-exchanges in Europa, krijgen nieuwe gebruikers een exclusieve aanbieding. Als ze zich via de onderstaande knop aanmelden bij Bitvavo, ontvangen ze niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.