Voormalige Fed-vicevoorzitter ziet nog twee renteverhogingen aankomen

PPieter 27 juli 2023 09:31

Ondanks recente renteverhogingen van de Federal Reserve, voorspelt voormalig vicevoorzitter Roger Ferguson nog minimaal twee extra renteverhogingen. Dit kan mogelijk invloed hebben op de bitcoin en de bredere economie.

Voormalige Fed-vicevoorzitter voorspelt meer renteverhogingen

Terwijl velen geloven dat de renteverhogingscampagne van de Federal Reserve nu voorbij is, ziet Roger Ferguson, de voormalig vicevoorzitter van de Fed, dit anders. Hij voorziet nog minimaal twee renteverhogingen in de nabije toekomst. Zijn uitspraken lijken voornamelijk gebaseerd te zijn op zorgen over inflatie, wat zou kunnen betekenen dat de rente nog enige tijd iets boven de 2% blijft.

Ferguson lijkt zijn voorspellingen voornamelijk te baseren op de inflatie. Hij stelt dat de Federal Reserve misschien wel gelukkig is met de meest recente consumentenprijsindex (CPI), maar dat het verre van zeker is dat ze de inflatie op 2% zullen krijgen. Deze onzekerheid zou kunnen leiden tot meer renteverhogingen als de data daarom vraagt.

Invloed van renteverhogingen op bitcoin en investeerders

De renteverhogingen van de Federal Reserve in de afgelopen 15 maanden zijn schadelijk geweest voor veel investeerders, met name voor degenen die in bitcoin hebben geïnvesteerd. Het is onzeker hoe de markt eruit zou hebben gezien als deze renteverhogingen niet hadden plaatsgevonden. Deze situatie creëert een omgeving van onzekerheid voor investeerders, wat investeren op dit moment moeilijk maakt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.