Volgens Fundstrat kan Bitcoin koers naar $180.000 stijgen vóór halvering in 2024

PPieter 25 juli 2023 10:12

Fundstrat voorspelt dat de Bitcoin koers voor de halving van april 2024 naar $180.000 kan stijgen, gebaseerd op de mogelijke lancering van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock. Hierdoor zou de vraag naar Bitcoin enorm kunnen toenemen.

Fundstrat's Bitcoin koersvoorspelling

Het onderzoeksbedrijf Fundstrat voorspelt dat de Bitcoin koers voor de halving van 2024 naar $180.000 per munt kan stijgen. Deze voorspelling is grotendeels gebaseerd op de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, die volgens Fundstrat kan leiden tot een enorme stijging in de vraag naar Bitcoin. Als de SEC een Spot Bitcoin ETF van BlackRock goedkeurt, zou dit de grootste ETF-lancering ooit kunnen zijn.

Volgens Fundstrat is de huidige dagelijkse vraag naar Bitcoin ongeveer $25 miljoen, terwijl het aanbod door Bitcoin mining ook met ongeveer $25 miljoen per dag toeneemt. Dit zorgt voor een evenwicht in de markt. Echter, een Spot Bitcoin ETF van BlackRock zou volgens Fundstrat de vraag naar $100 miljoen kunnen tillen, wat een significante stijging van de Bitcoin prijs kan veroorzaken.

Potentiële invloed van Spot Bitcoin ETF

Mocht de Spot Bitcoin ETF van BlackRock gelanceerd worden, dan zou de dagelijkse vraag naar Bitcoin naar $125 miljoen kunnen stijgen terwijl het dagelijkse aanbod maar $25 miljoen is. Dit zou volgens Fundstrat een stijging van de equilibrium-prijs moeten veroorzaken, zodat het dagelijkse aanbod matcht met de vraag. Uiteindelijk zou dit kunnen resulteren in een Bitcoin koers van ongeveer $140.000 tot $180.000 voor de halving van 2024.

Kans op goedkeuring Spot Bitcoin ETF

Volgens Sean Farrell, het hoofd van de strategie voor digitale assets bij Fundstrat, is de kans op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF groot. Farrell schat de kans op 75% dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de korte termijn een Spot Bitcoin ETF goedkeurt. Deze ETF zou nieuwe investeerders kunnen aantrekken en extra vraag naar Bitcoin kunnen genereren.

Als de ETF van BlackRock goedgekeurd wordt, kan het de grootste ETF-lancering in de geschiedenis worden. Ter vergelijking, de QQQ ETF van Invesco, dat de Nasdaq 100 volgt, heeft in zijn eerste jaar (gelanceerd in maart 1999) $36 miljard aan kapitaal opgehaald.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.