Volatiliteit dreigt voor stabiele Bitcoin koers, nieuwe uitdagingen in zicht

PPieter 4 augustus 2023 08:12

Hoewel de Bitcoin koers momenteel stabiel lijkt rond de 29.100 dollar, waarschuwt K33-analist Vetle Lunde voor een uitbarsting van volatiliteit. De huidige rust kan de voorbode zijn van een marktbeweging die zowel een uitdaging als een kans biedt voor beleggers.

Stabiliteit van Bitcoin koers voorspelt volatiliteit

De Bitcoin koers houdt zich op dit moment rustig rond de 29.100 dollar. Echter, volgens de analist Vetle Lunde van K33 zorgt deze kalme periode mogelijk voor een ophoping van energie die kan leiden tot een volatiele uitbarsting. Terwijl de koers de laatste zes weken binnen een nauwe bandbreedte handelde, voorspelt Lunde een periode van ongekende bewegingen in de nabije toekomst.

Bitcoin's volatiliteit duikt onder traditionele markten

Een ongewoon verschijnsel heeft zich voorgedaan in de cryptomarkt. De vijfdaagse volatiliteit van Bitcoin is volgens K33 Research zelfs lager dan die van traditionele activa zoals de S&P 500, goud en de Nasdaq 100. In het verleden heeft zo'n lage volatiliteit vaak geleid tot aanzienlijke koersbewegingen in Bitcoin. Of de huidige rust voor of na de storm is, blijft nog de vraag.

De huidige lage volatiliteit kan gekoppeld zijn aan de heersende onzekerheid in de markt. Het macro-economische klimaat maakt het investeren op korte tot middellange termijn een uitdaging. De onzekerheid over hoe de wereldwijde economie zal reageren op renteverhogingen van centrale banken draagt bij aan de huidige rust in de Bitcoin markt. Toch blijven er positieve ontwikkelingen zoals de Bitcoin halving, de BlackRock ETF en de plannen van MicroStrategy om voor 750 miljoen dollar aan Bitcoin bij te kopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.