Vitalik Buterin zet Ethereum munten op de markt: wat betekent dit?

TTijmen 25 september 2023 11:12

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, heeft opnieuw een deel van zijn Ethereum-bezit verplaatst. Deze keer is het gedrag gericht op de beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase. Maar wat is Buterin precies van plan en moeten we ons zorgen maken?

Buterin's nieuwste transactie naar Coinbase

Vitalik Buterin is geen onbekende in het Ethereum-nieuws. De oprichter heeft in het verleden vaker Ethereum-bezit verplaatst, en dit keer is het niet anders. Het gedrag van invloedrijke personen zoals Buterin kan nauwlettend worden gevolgd dankzij de transparante aard van de blockchain.

On-chain analist Lookonchain deelde het nieuws over Buterin's recente transactie. Volgens de analist heeft Buterin een totaal van 400 ETH naar Coinbase verplaatst. Bij de huidige wisselkoers heeft deze transactie een waarde van ongeveer 630.000 dollar.

Wat betekent de transactie van Buterin?

Het verplaatsen van cryptovaluta naar een beurs zoals Coinbase geeft vaak de intentie aan om deze munten te verkopen. Een transactie vanuit een beurs naar een eigen wallet suggereert daarentegen de intentie om de munten voor een langere periode te bewaren. Dit roept vragen op over Buterin's bedoelingen.

Negatief sentiment onder ethereum whales

Analist Ali Martinez heeft onlangs op X gemeld dat er momenteel geen tekenen van koopdruk vanuit ethereum whales zijn. Dit betekent dat het aantal adressen met ten minste 10.000 ETH de afgelopen maand is gedaald. Dit wijst op een negatief sentiment onder de ethereum whales.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.