Vijf cryptomunten met belofte voor sterke groei in December

TTijmen 4 december 2023 07:02

De cryptomarkt heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke groei doorgemaakt, met name door de verwachtingen rondom de mogelijke introductie van een Bitcoin ETF. We bekijken vijf cryptomunten die zich lijken te positioneren voor een verdere aanzienlijke stijging.

Bitcoin's aanhoudende groeipotentieel

Ondanks dat Bitcoin al een marktleider is, blijft de groei van de digitale munt indrukwekkend. De verwachting is dat de prijs van Bitcoin binnenkort de grens van $40.000 zal doorbreken. Dit is een waarde die de munt voor het laatst bereikte in april 2022. De mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt als een belangrijke factor gezien achter deze prijsstijging. Daarnaast speelt ook het aankomende 'halving event', waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd, een significante rol in de verwachte groei.

Cardano's positieve groeitrend

Net als Bitcoin heeft ook Cardano de afgelopen maanden aanzienlijke groei doorgemaakt. In november registreerde deze digitale munt een indrukwekkende prijsstijging van 30%, wat erin resulteerde dat het twee opeenvolgende maanden winst boekte. Ondanks een recente stijging van ongeveer 60% in de ADA koers, lijkt er nog steeds voldoende opwaarts potentieel te zijn voor verdere groei van het project.

THORChain's indrukwekkende groeipercentage

THORChain heeft zich de afgelopen twee maanden opvallend onderscheiden in de cryptomarkt. Dit gedecentraliseerde liquiditeitsprotocol stelt gebruikers in staat om crypto-activa over verschillende blockchains heen te verhandelen, wat heeft bijgedragen aan een opmerkelijke groei van de token met een stijging van ongeveer 375%. Deze toename is zelfs opmerkelijk in vergelijking met andere grote winnaars uit dezelfde periode, zoals Solana.

Terra Luna Classic, voorheen bekend als Terra, is een cryptocurrency en blockchainplatform dat initieel was ontworpen om een reeks gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen en stablecoins te ondersteunen. Dit project heeft de afgelopen weken de aandacht getrokken met een waardestijging van de digitale munt met ongeveer 160% in slechts één week. Deze stijging duidt op een hernieuwd vertrouwen van investeerders, na de aanzienlijke koersval in mei 2022.

Als laatste is er de opmerkelijke aandacht voor Celestia. Deze digitale munt heeft in de afgelopen 90 dagen bijna een 300% groei in waarde ervaren. Celestia onderscheidt zich als een innovatief project door zichzelf te positioneren als de eerste 'modulaire' blockchain. Dit staat in contrast met de traditionele 'monolithische' blockchains, waarin alle aspecten – zoals consensus, dataopslag en de uitvoering van smart contracts – geïntegreerd zijn in één gelaagd systeem. De modulaire aanpak van Celestia maakt het mogelijk dat deze verschillende functies gescheiden en onafhankelijk van elkaar kunnen opereren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.