Vier alledaagse beroepen die je snel miljonair kunnen maken

TTijmen 12 augustus 2023 22:01

Het idee van de 'American Dream', waarbij iedereen miljonair kan worden, lijkt ver weg. Maar er zijn enkele doodnormale banen die je snel naar de miljoenen kunnen leiden. Hier zijn vier dergelijke banen die je op de weg naar rijkdom kunnen zetten.

Ingenieurs kunnen miljoenen verdienen

Ingenieurs hebben volgens het boek van schrijver Chris Hogan de gewoonste baan die kan leiden tot het verdienen van een miljoen. Ze hebben een gemiddeld jaarsalaris van rond de €75 duizend, en als ze goed kunnen sparen en plannen, kunnen ze binnen 14 jaar een miljoen aan totale inkomsten vergaren.

Accountants: Meesters in geldbeheer

Het is geen verrassing dat accountants vaak miljonair worden. Ze zijn immers goed met geld. Het salaris varieert, maar gemiddeld verdient een accountant zo'n €44 duizend per jaar. Als zelfstandigen kunnen ze echter veel meer verdienen, en met hun kennis van de belastingdienst kan die miljoen snel binnen handbereik zijn.

Het beroep van leraar, vooral in het voortgezet onderwijs, is wellicht de meest verrassende op deze lijst. Leraren verdienen gemiddeld zo'n €5.560 per maand. Dankzij hun duidelijke doelen besteden ze weinig en kunnen ze aanzienlijk sparen. Economiedocenten blinken vooral uit in het bereiken van het miljoen op hun spaarrekening.

Software ontwikkelaars: Een lucratieve carrière

Software ontwikkelaars sluiten de lijst af. Ze hebben een gemiddeld jaarsalaris van €60 duizend. Met de huidige vraag naar app-ontwikkeling en andere softwaregerelateerde jobs, samen met sterke promotiemogelijkheden en salarisverhogingen, ligt die miljoen niet al te ver weg.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.