Verwachting: Bitcoin stijgt bij verdere daling Amerikaanse dollar

PPieter 19 juli 2023 09:32

Volgens macro-analist Noelle Acheson zal een voortdurende daling van de Amerikaanse dollar leiden tot een opwaartse trend in de bitcoin koers. Deze voorspelling is gebaseerd op de historische negatieve correlatie tussen de twee.

Gebroken correlatie tussen bitcoin en dollar

Ondanks de recente zwakte van de Amerikaanse dollar, heeft bitcoin moeite om een opwaartse trend te tonen. Deze breuk in de historisch negatieve correlatie tussen de twee wordt echter niet verwacht lang te duren, volgens macro-analist Noelle Acheson.

De Amerikaanse dollar speelt een cruciale rol in de wereldhandel. Als de dollar stijgt, zorgt dit voor financiële druk op degenen met schulden in dollars, waardoor ze risicovolle activa moeten verkopen. Een verzwakkende dollar kan daarentegen de wereldwijde liquiditeit bevorderen door mensen met dergelijke schulden meer ademruimte te geven.

Verdere daling dollar voorspeld

Met de verwachting van een koelere inflatie en een meer afwachtende houding van de Federal Reserve na juli, voorspellen zowel Acheson als Goldman Sachs een verdere daling van de Amerikaanse dollar. Dit zou gunstig kunnen zijn voor de koers van bitcoin.

Bitcoin kan profiteren van zwakke dollar

Volgens Acheson is het slechts een kwestie van tijd voordat bitcoin betere prestaties levert als de Amerikaanse dollar blijft dalen ten opzichte van andere fiatvaluta. De daling van de dollar wordt gezien als een sterke katalysator voor een opwaartse trend in bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.