Verwachte groei van 80% voor deze 5 Crypto AI aandelen, zeggen analisten

PPieter 14 september 2023 20:42

Analisten voorspellen dat de AI-industrie, die in 2022 werd gewaardeerd op 93 miljard dollar, de komende drie jaar met 40 tot 80 procent zal groeien. Hieronder vallen vijf Crypto AI aandelen die naar verwachting goed zullen presteren.

Verwachte groei van de AI-industrie

Analisten bij IBM voorspellen een aanzienlijke groei voor de AI-industrie in de komende jaren. De technologie, die in 2022 een waarde van 93 miljard dollar had, zou naar verwachting met 40 tot 80 procent kunnen groeien. Dit signaleert een mogelijke langetermijntrend waarbij AI een prominentere rol inneemt in de economie en investeringslandschap.

NVIDIA, een Amerikaans technologiebedrijf gespecialiseerd in geavanceerde grafische verwerkingseenheden (GPU's) en grafische kaarten, heeft dit jaar een indrukwekkende prestatie geleverd. Het aandeel van het bedrijf staat momenteel maar liefst 229% hoger dan aan het begin van het jaar, wat de potentie van investeringen in AI-gerelateerde bedrijven benadrukt.

Winstgevende investering in C3.ai

C3.ai, een softwarebedrijf dat zich specialiseert in enterprise AI, heeft het eveneens goed gedaan in 2023. Als je op 1 januari in dit bedrijf had geïnvesteerd, zou je een winst van 184% hebben genoteerd. Dit benadrukt wederom de potentie van investeren in AI-gerelateerde aandelen.

AI-investeringen van grote technologiebedrijven

Grote technologiebedrijven zoals Alphabet, Microsoft en Amazon zijn ook belangrijke spelers in de AI-industrie. Deze bedrijven hebben in 2023 respectievelijk stijgingen van 51%, 39% en 58% laten zien. Deze bedrijven hebben sterke AI-divisies en investeren aanzienlijke bedragen in deze opkomende technologie.

Ter vergelijking, terwijl bitcoin dit jaar met 55% is gestegen, hebben Amazon, C3.ai en NVIDIA betere prestaties neergezet. Dit onderstreept de potentie van AI-aandelen als een lucratieve investeringsoptie, mogelijk zelfs meer rendabel dan sommige cryptovaluta.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.