Verwachte bullmarkt en post-halving drama voor Bitcoin in 2023: Een andere visie

PPieter 10 augustus 2023 10:07

Analyst Tony The Bull verwacht dat Bitcoin zijn piek bereikt vóór de Halving in 2024, in tegenstelling tot de populaire verwachting van een bullmarkt na de halving. Hij is daarentegen zeer bearish over de periode na de halving.

Bitcoin piek vóór de halving, zegt Tony The Bull

Tony The Bull, een populaire figuur in de wereld van cryptogeld, heeft zichzelf omschreven als de 'grootste beer in crypto' voor het komende jaar. In plaats van een bullmarkt na de halving van April 2024, zoals veel analisten verwachten, voorspelt Tony dat Bitcoin zijn hoogtepunt zal bereiken vóór deze gebeurtenis. Dit is in tegenspraak met de algemene marktverwachtingen, en maakt zijn voorspelling een contrair standpunt.

Spot Bitcoin ETF's kunnen koersexplosie veroorzaken

In de visie van Tony The Bull kan de onverwachte piek van Bitcoin worden veroorzaakt door verschillende factoren. Eén van die factoren is de komende Spot Bitcoin ETF van BlackRock en andere grote spelers in de markt. Deze financiële producten kunnen een enorm potentieel hebben om de Bitcoin koers te verhogen, en kunnen een nieuwe koersexplosie veroorzaken, nog vóór de halving.

Zwaarste bearmarkt ooit voor Bitcoin volgens Tony The Bull

Na de onverwachte piek, verwacht Tony The Bull de zwaarste bearmarkt in de geschiedenis van Bitcoin. Volgens zijn technische analyse, zal deze bearmarkt plaatsvinden vanaf het einde van 2024 tot en met 2025. Deze voorspelling is echter gebaseerd op technische analyse en kan veranderen door andere factoren, zoals de introductie van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

Niet iedereen is het eens met Tony The Bull. Veel analisten, waaronder de populaire Jason Pizzino, vinden zijn theorie van de 'left translated cycle' - waarin de bullrun al voor de halving start - onwaarschijnlijk. Pizzino geeft Tony's theorie zelfs een kans van maar 5 procent. Het debat onder analisten toont aan dat er veel onzekerheid is over de toekomstige koers van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.