Vastgoedcrisis in China: impact op bitcoin

PPieter 18 augustus 2023 13:07

De Chinese economie trilt op zijn grondvesten door een vastgoedcrisis, met potentieel aanzienlijke gevolgen voor bitcoin. De grootste vastgoedontwikkelaar van China, Evergrande, probeert een faillissement te voorkomen. Hoe wordt bitcoin hierdoor beïnvloed?

Vastgoedcrisis treft Chinese economie

De Chinese economie wordt momenteel geteisterd door een aanzwellende vastgoedcrisis. Deze crisis heeft geleid tot een verzwakking van de economie, wat wereldwijd zijn weerslag heeft op de financiële markten. Bitcoin, van nature gevoelig voor economische schommelingen, is hierop geen uitzondering. De waarde van de cryptocurrency heeft reeds klappen gekregen als gevolg van deze turbulente situatie.

Evergrande, de grootste vastgoedontwikkelaar in China, balanceert op het randje van een faillissement. Met een schuldenlast van meer dan 300 miljard dollar, probeert het bedrijf wanhopig deze last te herstructureren om een faillissement te voorkomen. De uitkomst van deze herstructurering kan potentieel grote gevolgen hebben voor zowel de Chinese economie als de wereldwijde bitcoin markt.

Recessie in China: negatieve impact op bitcoin

De vastgoedcrisis kan overslaan op de rest van de Chinese economie en mogelijk zelfs leiden tot een recessie. Dit heeft ook een directe impact op de bitcoin koers, die reeds in een dalende lijn zit. Indien China, en mogelijkerwijs ook andere landen zoals de Verenigde Staten, verder in economische problemen komen, kan dit catastrofale gevolgen hebben voor de waarde van bitcoin op korte termijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.