Vastberaden Bitcoin HODL'ers blijven bij kopen ondanks prijsschommelingen.

TTijmen 30 augustus 2023 22:12

Ondanks de recente prijsschommelingen in de cryptomarkt, blijven de meest trouwe HODL'ers van Bitcoin loyaal en blijven ze bij kopen, volgens nieuw on-chain data.

Langetermijninvesteerders blijven kopen

Bitfinex-onderzoek heeft aangetoond dat de meest loyale Bitcoin-investeerders, in weerwil van meerdere prijsdalingen sinds maart, niet hebben verkocht maar juist hebben bijgekocht. Deze groep, bekend als HODL'ers, gebruikt hun Bitcoin niet om actief te handelen, maar houdt deze voor lange tijd vast. Hoewel de specifieke criteria voor een 'langetermijninvesteerder' niet helemaal duidelijk zijn, behouden deze investeerders hun Bitcoin vaak voor een aanzienlijke periode, waarbij sommigen aangeven dat de grens van 155 dagen vaak wordt gebruikt in de cryptowereld.

HODL'ers tonen ongekende standvastigheid

Een belangrijke statistiek die uit het Bitfinex-onderzoek naar voren kwam, is dat 40% van alle bitcoin die momenteel in omloop is, al meer dan drie jaar niet is verplaatst. Dit is een indicatie van het vertrouwen dat de meest toegewijde HODL'ers in de toekomst van Bitcoin hebben. Ook impliceert het dat deze investeerders goed bestand zijn tegen prijscrashes, aangezien er in de afgelopen drie jaar veel gebeurtenissen zijn geweest die de prijs negatief hebben beïnvloed.

Zelfs te midden van dit groeiende vertrouwen, tonen nieuwere HODL'ers, die bijvoorbeeld tijdens de bearmarkt van vorig jaar zijn ingestapt, meer moeite met prijsschommelingen. Veel van deze nieuwkomers hebben al verkocht toen de prijs in juli naar iets meer dan 29.000 dollar daalde. Deze groep wordt vaak aangeduid als 'short-term holders' door on-chain analisten zoals Glassnode.

Grayscale overwinning biedt potentiële boost

Ondanks de recente uitdagingen voor Bitcoin, kwam er positief nieuws toen Grayscale, een groot crypto-investeringsbedrijf, zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) won. Dit betekent dat de SEC de aanvraag voor een spot-bitcoin-ETF van Grayscale opnieuw moet beoordelen, wat een potentiële boost kan zijn voor de waarde van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.