Van wiskundehuiswerk tot miljoenen: het succesverhaal van een 12-jarige NFT handelaar

TTijmen 19 augustus 2023 20:47

Benjamin, een 12-jarige jongen uit Londen, werd in korte tijd miljonair door het handelen in non-fungible tokens (NFT's) van digitale walvisafbeeldingen, terwijl hij simpelweg zijn wiskundehuiswerk deed. Zijn verhaal toont de explosieve groei en het potentieel van de NFT-markt.

Benjamins vroege interesse in crypto

Benjamin is niet zomaar een doorsnee middelbare scholier. Hij komt uit een gezin dat reeds lang affiniteit heeft met technologie en cryptocurrency. Zijn interesse in NFT's ontstond toen een vriend van zijn vader een ‘Rare Pepe’-afbeelding kocht voor $27,000. Dit zette hem aan het denken over de mogelijkheden van digitale handel.

Succes met 'Weird Whales' NFT-collectie

Benjamin besloot een unieke draai aan zijn NFT-onderneming te geven door een verzameling van 3.350 digitale walvisafbeeldingen in verschillende outfits en kleurrijke achtergronden te creëren. Deze 'Weird Whales' werden uiteindelijk verkocht voor bedragen tot wel $20,000 per stuk. De keuze voor walvissen was geen toeval: in de cryptowereld wordt iemand die 1.000 Bitcoin bezit een 'whale' genoemd.

Miljoenenomzet in de NFT-markt

In de korte tijd sinds de lancering van zijn 'Weird Whales'-collectie in juni 2021, heeft Benjamin een ongelooflijk succes behaald. Tot op heden zijn de collecties waar hij aan heeft gewerkt verhandeld voor een totaalbedrag van $15 miljoen. Van dit bedrag heeft Benjamin persoonlijk ongeveer $1 miljoen in crypto in zijn zak gestoken.

Ondanks zijn miljoenenvermogen heeft Benjamin tot nu toe nog geen cent omgezet in traditioneel geld. Hij heeft zelfs nog geen traditionele bankrekening. Benjamin gelooft sterk in de toekomst van crypto en is ervan overtuigd dat de prijzen veel meer zullen stijgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.