Van student naar miljonair: De Bitcoin-verhaal van Kristoffer Koch

PPieter 9 augustus 2023 12:47

Kristoffer Koch, een student die in 2009 een grote hoeveelheid bitcoins kocht voor een schijntje, ontdekte jaren later zijn verloren bitcoins en werd in een klap miljonair. De $24 investering werd miljoenen waard.

Van vergeten bitcoins naar miljonair

Kristoffer Koch was een student die in 2009 zijn masterproef schreef over encryptie. Tijdens zijn onderzoek stuitte hij op het toen nog onbekende Bitcoin en besloot voor de grap $24 te investeren. Met deze investering kreeg hij 5000 bitcoins, die hij vervolgens vergat. Jaren later, in 2013, herinnerde hij zich zijn bitcoins na een grote prijsstijging in het nieuws. Hij realiseerde zich dat hij miljonair was geworden dankzij deze vergeten investering.

Toen Koch zich zijn bitcoins herinnerde, kon hij zich het wachtwoord van zijn wallet niet herinneren. Hij spendeerde toen 24 uur aan het zoeken naar en kraken van zijn versleutelde wachtwoord. Toen hij het eindelijk kraakte en zijn wallet opende, vond hij de 5000 bitcoins die hij jaren geleden had gekocht. Deze bitcoins waren nu bijna $900.000 waard.

Huidige waarde van Koch's bitcoins

Nadat hij zijn bitcoin fortune had ontdekt, besloot Koch een vijfde deel van zijn bitcoins te verkopen. Met de opbrengst kocht hij een appartement in Toyen, Oslo. De rest van de bitcoins liet hij staan. Als hij die heeft gehouden, zijn ze nu, met de huidige bitcoinprijs, meer dan 108 miljoen euro waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.