Unchained CEO voorspelt conservatieve Bitcoin koers van 105.000 dollar in 2025

PPieter 3 augustus 2023 10:02

Joe Kelly, CEO van bitcoin-bewaarbedrijf Unchained, voorspelt dat de bitcoin koers in 2025 boven de 105.000 dollar zal uitkomen. Hij beschouwt deze voorspelling als conservatief, gebaseerd op de geschiedenis van bitcoin rond de halvings.

Unchained CEO ziet koers van 105.000 dollar

Joe Kelly, de CEO van het toonaangevende bitcoin-bewaarbedrijf Unchained, heeft in een recent interview met Business Insider een interessante voorspelling gedaan. Kelly stelt dat, gekeken naar de historie van bitcoin rondom de halvings, een koers van 105.000 dollar voor bitcoin in 2025 zelfs als 'conservatief' kan worden beschouwd. Kelly's voorspelling is gebaseerd op de geschiedenis van bitcoin, specifiek omtrent de halvings.

Halvings leiden tot significante koersstijgingen

De geschiedenis laat zien dat halvings een significante impact kunnen hebben op de waarde van bitcoin. In het verleden hebben de halvings stijgingen van respectievelijk 8.069 procent, 284 procent en 559 procent opgeleverd in het jaar na de halvering van de blokbeloning voor miners. De volgende halving staat gepland voor april 2024. Op dat moment wordt de bloksubsidie gehalveerd van de huidige 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok.

Spot Bitcoin ETF kan koers verder opdrijven

Er is ook aanzienlijke interesse in de potentiele impact van de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF door BlackRock. Fundstrat strategen suggereren dat deze goedkeuring zou kunnen leiden tot een dagelijkse vraag naar bitcoin van 125 miljoen dollar, terwijl het dagelijkse aanbod van bitcoin beperkt blijft tot 25 miljoen dollar. Deze onevenwichtigheid in vraag en aanbod zou de bitcoin koers verder kunnen opdrijven, potentieel zelfs tot 180.000 dollar voor de volgende halving.

Het is belangrijk om te benadrukken dat, ondanks deze voorspellingen, er geen garanties zijn voor de toekomstige koers van bitcoin. Kelly merkt op dat er een aantal andere macro-economische factoren zijn die een rol kunnen spelen, zoals stijgende rentes. Deze kunnen potentiële investeerders ervan weerhouden om bitcoin te kopen. Bovendien zijn de beloningen voor miners niet direct verbonden aan de vraag in de markt, waardoor de impact van de halvings op de bitcoin koers niet zo direct is als wellicht wordt aangenomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.