Uitstel van de uitbetaling van 142.000 Bitcoin: een kans voor koersherstel

TTijmen 21 september 2023 10:12

De uitbetaling van de enorme Bitcoin-voorraad van de in 2014 ter ziele gegane crypto exchange Mt. Gox aan voormalige klanten is verder uitgesteld. Dit kan mogelijk gunstig zijn voor de Bitcoin-koers.

Verder uitstel van Bitcoin-uitbetaling Mt. Gox

Het zal weer langer duren voordat de enorme Bitcoin-voorraad van de in 2014 failliete crypto exchange Mt. Gox verdeeld zal worden onder voormalige klanten. Geruchten over een vertraging in de zaak rondom de failliete beurs waren al in omloop, maar nu is de deadline voor het terugbetalen van de schuldeisers officieel uitgesteld.

Voor degenen die al enige tijd in de crypto-wereld vertoeven, is Mt. Gox geen onbekende naam. Mt. Gox was een Japanse beurs uit de begindagen van Bitcoin. Opgericht in 2010, kon het zich binnen drie jaar de grootste Bitcoin-beurs ter wereld noemen, die maar liefst 70 procent van alle BTC-transacties verwerkte. In 2014 werd het echter gedwongen om faillissement aan te vragen na een serie hacks en wanpraktijken.

Uitbetaling Bitcoin kan koers beïnvloeden

De uitbetaling van de herstelde Bitcoins heeft in het verleden vaak tot marktongerustheid geleid, omdat het een grote hoeveelheid Bitcoins betreft. Het is niet ondenkbaar dat veel schuldeisers hun Bitcoins op de markt zullen dumpen na de enorme stijging van BTC sinds het faillissement in 2014. Over het geheel genomen is de markt waarschijnlijk opgelucht dat de deadline is uitgesteld, hoewel de angst enigszins overdreven kan zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.