Twitter's X krijgt groen licht voor handel en opslag van Bitcoin en cryptomunten

TTijmen 30 augustus 2023 09:12

X, de betaaltak van Twitter, heeft officiële goedkeuring gekregen van de Amerikaanse staat Rhode Island om bitcoin en andere digitale valuta te verhandelen, op te slaan en over te dragen. De licentie omvat tevens dienstverlening aan gerelateerde partijen zoals wallets en betaalverwerkers.

X krijgt licentie voor crypto-handel

In een belangrijke ontwikkeling heeft Twitter Payments LLC, ook bekend als X, goedkeuring gekregen om bitcoin en andere cryptocurrencies te verhandelen, op te slaan en over te dragen. Met deze licentie kunnen ze nu functies op hun sociale platform introduceren die gebruikers in staat stellen om te handelen met digitale activa.

Licentie omvat samenwerking met gerelateerde dienstverleners

De licentie van X is niet alleen beperkt tot de handel, opslag en overdracht van digitale valuta. Het omvat ook dienstverlening aan gerelateerde partijen zoals wallets, betaalverwerkers en beurzen. Dit betekent dat X nu kan samenwerken met deze partijen om een uitgebreide crypto-service aan te bieden aan hun gebruikers.

De CEO van X, Elon Musk, heeft hoge verwachtingen voor het platform. Hij wil van X een 'alles-in-één' app maken waarmee gebruikers hun hele financiële wereld kunnen beheren. Hoewel het nog onduidelijk is wanneer deze functies aan X worden toegevoegd, is de recente licentie een grote stap in de richting van dit doel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.