Twitter-oprichter introduceert nieuwe Bitcoin hardware wallet

PPieter 8 december 2023 09:16

Jack Dorsey, oprichter van Twitter en zijn bedrijf Block, lanceert een nieuwe hardware wallet voor Bitcoin genaamd 'Bitkey'. Deze innovatieve wallet biedt een nieuw niveau van eigendom en veiligheid voor Bitcoin-gebruikers wereldwijd.

Nieuwe Bitcoin wallet Bitkey gelanceerd door Block

Block, het betalingsbedrijf van ex-Twitter CEO Jack Dorsey, heeft een nieuwe hardware wallet voor Bitcoin op de markt gebracht. Deze wallet, genaamd 'Bitkey', biedt een unieke manier voor Bitcoin-gebruikers om hun munten veilig en efficiënt te beheren. Het product bevat een mobiele app, een hardware-apparaat en een set herstelhulpmiddelen voor optimale veiligheid.

Uniek '2-of-3 multi-signature design' van Bitkey

De Bitkey wallet onderscheidt zich door zijn '2-of-3 multi-signature design'. Dit systeem werkt met drie sleutels, waarvan er twee nodig zijn om bitcoins te verplaatsen of veiligheidsgerelateerde acties uit te voeren. Twee sleutels zijn in handen van de gebruiker: één in de app en de andere offline op het apparaat. De derde sleutel is veilig opgeslagen op de server van Block. Dit zorgt voor extra veiligheid en stelt gebruikers in staat hun wallet te herstellen bij verlies of schade.

Eerder dit jaar werd bekend dat de populaire betalingsapp Cash App van Block en de Amerikaanse crypto exchange Coinbase een partnerschap zijn aangegaan met Bitkey. Dit samenwerkingsverband faciliteert het kopen en verkopen van BTC binnen de Bitkey-applicatie, wat het gebruiksgemak voor Bitcoin-gebruikers verder verbetert.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.