Tweede week op rij uitstroom bij Bitcoin en crypto investeringsfondsen

PPieter 2 augustus 2023 19:52

Na vier weken van instroom lijkt de trend voor Bitcoin en crypto investeringsfondsen te keren, met voor de tweede week op rij een netto uitstroom. Institutionele beleggers toonden eerder vertrouwen na de aanvraag van het eerste spot Bitcoin ETF door Blackrock, maar dit sentiment lijkt af te nemen.

Netto uitstroom uit Bitcoin en crypto fondsen

De vertrouwen in Bitcoin en crypto investeringsfondsen lijkt te wankelen, na vier weken van sterke instroom. Volgens onderzoeksrapport van CoinShares, is er in de afgelopen week een netto uitstroom van deze fondsen waargenomen. Met name Bitcoin-fondsen zijn getroffen, waarbij 19,4 miljoen dollar, of 93% van de totale uitstroom, afkomstig was uit deze fondsen. Ondanks deze uitstroom, blijft de jaarlijkse instroom in deze fondsen positief, met een totaal van 472 miljoen dollar tot nu toe.

In tegenstelling tot Bitcoin, bleven de meeste altcoins stabiel met weinig tot geen uitstroom van fondsen. Ethereum fondsen verloren slechts 1,9 miljoen dollar, terwijl Litecoin fondsen met een bescheiden 0,4 miljoen dollar groeiden. De sterkste groei werd echter gezien bij Solana en Cardano, die elk 0,6 miljoen dollar zagen binnenstromen. Verschillende andere crypto fondsen groeiden met een totaal van 0,9 miljoen dollar.

SEC legt druk op sommige altcoin-fondsen

Ondanks de over het algemeen stabiele prestaties van altcoin-fondsen, liggen sommige van deze munten onder vuur van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beweert dat verschillende van deze munten zijn verkocht als ongeregistreerde effecten, wat tot juridische problemen kan leiden voor deze fondsen en de bredere crypto-markt. Dit kan mogelijk de toekomstige groei van deze fondsen beïnvloeden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.