Turbulentie in de cryptomarkt: Bitcoin bijna op recordhoogte

PPieter 25 november 2023 23:46

Na een plotselinge stijging, kwam Bitcoin gisteren bijna op zijn jaarrecord. De totale marktwaarde van cryptocurrency schommelde rond het ongekende niveau van 1,5 biljoen dollar. Maar wat betekent dit voor de toekomst van crypto?

Bitcoin bijna op recordhoogte, marktwaarde stijgt

Gisteren zagen we een interessante beweging in de wereld van cryptocurrency. De Bitcoin koers ging bijna door het dak met een stijging van bijna 2%, wat de prijs op iets meer dan 35.000 dollar bracht. Dit was bijna genoeg om het jaarrecord te verbreken, wat een significante mijlpaal zou zijn. Bovendien had deze stijging een aanzienlijk effect op de totale marktwaarde van cryptocurrency, die nu bijna de grens van 1,5 biljoen dollar bereikt.

De crypto-markt is een complex ecosysteem dat bestaat uit veel verschillende onderdelen. Momenteel wordt de totale marktwaarde van individuele cryptocurrencies geschat op 1,495 biljoen dollar. Toch is dit getal wellicht niet volledig nauwkeurig, aangezien de markt inmiddels iets is gekrompen en de complexiteit van de markt nauwkeurige metingen uitdagend maakt.

Bitcoin-stijging van korte duur

Optimistische handelaren die hoopten op een blijvende stijging, hebben vooralsnog pech. De indrukwekkende stijging van Bitcoin gisteren was namelijk van korte duur. De koers heeft al het rendement van gistermiddag weer ingeleverd en er zijn tekenen dat ook de winst van gisterochtend wellicht verloren gaat.

Hype rondom Bitcoin-ETF's drijft stijging aan

Er is een duidelijke verklaring voor de stijging van de afgelopen maanden: de enorme hype rondom de mogelijke goedkeuring van spot-ETF’s voor Bitcoin. Deze beursfondsen maken het gemakkelijker en goedkoper om te investeren in crypto, wat bijdraagt aan de populariteit en waardestijging van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.