Turbulentie in cryptowereld: Bitcoin crasht en veroorzaakt paniek onder handelaren

PPieter 18 december 2023 07:46

De afgelopen week stond in het teken van een flinke koersdaling van Bitcoin, wat voor chaos zorgde onder handelaren. Dit artikel biedt een overzicht van de voornaamste gebeurtenissen, van de crash tot belangrijk altcoin nieuws.

Grote Bitcoin crash, andere cryptos groeien

De cryptomarkt kreeg deze week een flinke klap te verwerken toen de koers van Bitcoin in een mum van tijd sterk daalde. Dit resulteerde in aanzienlijke verliezen voor veel handelaren. De koersdaling leidde tot liquidaties van $318 miljoen in long-posities, wat de koers nog verder onder druk zette. Interessant is dat sommige cryptocurrencies, zoals solana (SOL) en cardano (ADA), juist een aanzienlijke groei lieten zien ondanks de rode markt.

Naast de turbulentie rond Bitcoin was er ook nieuws rondom de BTT-token van BitTorrent. De waarde van deze token is in korte tijd verdubbeld. Deze stijging viel samen met een belangrijke mijlpaal voor het TRON-platform, dat in 2018 BitTorrent overnam. TRON bereikte de indrukwekkende mijlpaal van 200 miljoen gebruikers, wat de waardestijging van de BTT-token verder stimuleerde.

Beveiligingsinbreuk bij Ledger treft Bitcoin

Als een extra tegenslag voor Bitcoin werd de koers op 14 december opnieuw negatief beïnvloed. Dit keer was de oorzaak een grote exploit gerelateerd aan de hardware walletgigant Ledger. De exploit had betrekking op de Ledger Connect Kit, een softwarebibliotheek die door veel decentrale applicaties (dApps) wordt gebruikt voor het maken van veilige verbindingen met Ledger's hardware wallets. Verschillende populaire dApps werden getroffen door de exploit, wat leidde tot het verlies van ongeveer 150.000 dollar aan crypto in slechts enkele uren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.