Trump's Ethereum-vermogen: een geheime schatkist ontmaskerd

TTijmen 16 augustus 2023 17:43

Voormalig Amerikaans president Donald Trump blijkt een flinke hoeveelheid crypto te bezitten, met name Ethereum. Nieuwe financiële gegevens tonen aan dat hij veel meer crypto heeft dan eerder gedacht, grotendeels dankzij zijn NFT-collectie.

Trump's onverwachte Ethereum bezit

Het was onlangs dat het publiek erachter kwam dat voormalig Amerikaans president Donald Trump eigenaar is van Ethereum (ETH). Aanvankelijk werd zijn ETH-portefeuille geschat op ongeveer 250 duizend dollar. Echter, nieuwe informatie toont aan dat Trump veel meer Ethereum bezit dan voorheen bekend was.

NFT collectie verhoogt Trump's Ethereum

Een recent financieel overzicht onthult dat Trump maar liefst 2,8 miljoen dollar aan Ethereum bezit, veel meer dan aanvankelijk werd geschat. Dit is waarschijnlijk te wijten aan zijn eigen NFT-collectie die hij vorig jaar lanceerde. De collectie was een groot succes en heeft Trump blijkbaar een aanzienlijk bedrag opgeleverd.

Het is opmerkelijk dat Trump en zijn accountants ervoor hebben gekozen om de Ethereum niet te verkopen voor contant geld. In het verleden heeft Trump duidelijk gemaakt dat hij geen fan is van Bitcoin en andere vormen van cryptocurrency. Echter, ondanks zijn voormalige kritiek, is Trump nu een trotse hodler van Ethereum, en geen kleine ook.

De politieke toekomst van Ethereum-bezittende Trump

Ondertussen is Trump zich aan het voorbereiden voor de komende presidentsverkiezingen. Ondanks enkele hangende rechtszaken, lijkt hij vastbesloten om terug te keren naar het Witte Huis. Zijn huidige bezit van bijna 3 miljoen dollar aan Ethereum plaatst hem in de categorie 'whale', wat de dynamiek van de verkiezingen interessant kan maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.