Toonaangevende financiële instelling prijst Bitcoin aan als inflatiebeveiliging

PPieter 8 oktober 2023 21:21

Bitcoin wordt steeds meer erkend door traditionele financiële instellingen als waardevolle hedge tegen inflatie. Zo heeft de gerenommeerde investeringsfirma Jefferies onlangs Bitcoin onderschreven als een cruciale bescherming tegen de inflatie van fiat-valuta's.

Bitcoin als cruciale inflatiebeveiliging

Jefferies, een wereldwijd investeringsbedrijf, heeft Bitcoin (BTC) erkend als een waardevolle bescherming tegen de inflatie van fiat-valuta's, en plaatst het in dezelfde categorie als goud. Met de huidige wereldwijde inflatietrend waarschuwt Christopher Wood, hoofd van strategie bij Jefferies, voor potentiële problemen die grote centrale banken, zoals de Amerikaanse Federal Reserve, kunnen ondervinden bij het maken van een soepele overgang uit onconventionele monetaire beleidsmaatregelen. Hij suggereert dat eigenaren van BTC een goede kans hebben om hun monetaire waarde te behouden, vooral als de dollar in gevaar komt.

Investeer 10% van portfolio in Bitcoin

Jefferies adviseert beleggers die zich richten op de lange termijn om 10% van hun portfolio aan Bitcoin toe te wijzen. Dit weerspiegelt de eigen investeringsstrategie van het bedrijf, dat de afgelopen jaren steeds meer van de digitale munt heeft geaccumuleerd naast de traditionele keuze voor goud als hedge tegen inflatie.

De crypto sector wacht nog steeds op de goedkeuring van een BTC spot exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een aantal aanvragen, waaronder die van prominente bedrijven als BlackRock, WisdomTree en VanEck, wachten nog op een beslissing. Eerdere weigeringen van de SEC waren gebaseerd op zorgen over volatiliteit en mogelijke manipulatie. Een recente gerechtelijke uitspraak ten gunste van Grayscale heeft echter nieuwe hoop gegeven aan de sector, waarbij de rechtbank de SEC terechtwees voor inconsistentie in de goedkeuringen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.