Tom Lee voorspelt gigantische bitcoin rally: Kan het oplopen tot $200.000?

PPieter 19 juli 2023 17:25

Tom Lee, de managing partner van Fundstrat Global Advisors, maakt een wilde voorspelling: Bitcoin kan mogelijk naar een prijs van $200.000 stijgen in de komende vijf jaar. Hoewel deze voorspelling met een korrel zout genomen moet worden, deelt Lee een aantal argumenten die zijn theorie ondersteunen.

Lee's gedurfde voorspelling voor Bitcoin

Tom Lee is bekend om zijn gedurfde uitspraken over de prijs van Bitcoin. Zijn recente voorspelling heeft de hele cryptowereld aan het praten. Hij voorspelt dat de Bitcoin-prijs de komende vijf jaar naar $200.000 kan stijgen, wat een sterke stijging van meer dan 500% betekent. Deze gedurfde bewering werd gedaan tijdens een interview met CNBC. Hoewel het heel optimistisch klinkt, moet het toch met een korrel zout worden genomen, gezien de volatiliteit van de cryptomarkt.

Bitcoin's nut en de onderschatte kracht van de ETF

Eén van de redenen dat Lee gelooft in een dergelijke prijsstijging, is de veelzijdigheid en het nut van Bitcoin. Volgens hem wordt in de VS vaak gedacht dat het financiële systeem voor iedereen werkt, maar dat is vaak niet het geval voor mensen die geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten. In zulke situaties kan Bitcoin een levensvatbaar alternatief zijn. Verder gelooft Lee dat de potentiele impact van een Bitcoin ETF in de VS sterk wordt onderschat. Indien goedgekeurd zou een Bitcoin ETF een grote verandering in de marktkapitalisatie van Bitcoin kunnen veroorzaken.

Lee geeft toe dat er risico's zijn. Als de Bitcoin ETF-aanvragen in de VS worden afgewezen, zou de toekomst van Bitcoin moeten vertrouwen op organische netwerkeffecten. Toch blijft hij optimistisch en gelooft hij dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS waarschijnlijk is. Volgens hem zou dit een belangrijke en nog steeds onderschatte katalysator zijn voor de toename van de Bitcoin-waarde.

Analisten uiten bezorgdheid over de Bitcoin koers

Hoewel Tom Lee optimistisch is over de toekomst van Bitcoin, zijn er ook anderen die hun bezorgdheid uiten over de huidige staat van de cryptomarkt. Analisten zoals Michaël van de Poppe en Charles Edwards van Capriole Investments hebben gesuggereerd dat de prijs van Bitcoin kan dalen naar $28.500 of zelfs $24.000. Het is belangrijk op te merken dat, ondanks het positieve nieuws rondom Bitcoin, zoals bijvoorbeeld de aankondiging van de BlackRock ETF, de prijs niet boven de $31.000 is uitgekomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.