Tether viert overwinning in belangrijke crypto rechtszaak

PPieter 5 augustus 2023 16:56

Tether en Bitfinex hebben een belangrijke overwinning geboekt in een rechtszaak aangespannen door twee investeerders. De rechter heeft geoordeeld dat er geen bewijs is van financiële schade voor de aanklagers.

Rechter beslist in het voordeel van Tether en Bitfinex

In 2021 waren Tether en Bitfinex, bedrijven achter de trendsetter in de stablecoin-industrie - USDT, het doelwit van een rechtszaak. De aanklagers, twee investeerders, beweerden dat zij financiële schade hadden geleden door problemen met de reserves van USDT. Na intensief onderzoek heeft de rechter echter besloten dat er geen solide bewijs is dat de aanklagers daadwerkelijk financieel nadeel hebben ondervonden.

Beschuldigingen over reserve transparantie afgewezen

Naast financiële compensatie wilden de aanklagers ook dat Tether gestraft zou worden voor het vermeende gebrek aan transparantie over hun reserves. Ze beweerden dat USDT niet 1 op 1 werd gedekt door de Amerikaanse dollar. De rechter heeft echter alle beschuldigingen aan het adres van Tether afgewezen en geen gehoor gegeven aan de eisen van de aanklagers.

Tether verbetert transparantie om consumentenvertrouwen te winnen

Hoewel Tether in het verleden vaak bekritiseerd is vanwege een gebrek aan transparantie, lijkt dit verleden tijd. In recente jaren heeft Tether zich ingespannen om het vertrouwen van de consument te winnen. Ze publiceren bijvoorbeeld elk kwartaal een rapport dat inzicht geeft in hun financiële toestand en de details van het achterliggende kapitaal.

Ondanks de kritiek en concurrentie blijft USDT de nummer 1 in de stablecoin-industrie. Het marktaandeel van USDT lijkt zelfs toe te nemen sinds het begin van dit jaar. Hoewel sommige critici het verdacht vinden dat de reserve audits worden uitgevoerd door een onbekend Italiaans bedrijf, lijkt dit de groei van USDT niet te belemmeren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.