Tether investeert honderden miljoenen in Bitcoin: een kijkje in de investeringsstrategie

TTijmen 19 januari 2024 07:47

Crypto stablecoin-uitgever Tether heeft een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin aangekocht en versterkt daarmee zijn positie als één van 's werelds grootste BTC-bezitters. Het bedrijf toont een voortdurende toewijding om een deel van zijn winst in de toonaangevende crypto te investeren.

Grootse aankoop van Tether

In de laatste aankoopronde heeft Tether 8.888 Bitcoins gekocht, wat het totale bezit van de stablecoin-uitgever op 66.465 BTC brengt. Deze aankoop, met een totale waarde van 380 miljoen dollar, draagt bij aan een indrukwekkend portfolio dat bij huidige koersen op ongeveer 2,8 miljard dollar wordt geschat.

Investeringstrategie van Tether

Tether heeft een investeringsstrategie ontwikkeld waarbij het 15 procent van zijn netto gerealiseerde winst reserveert voor de aankoop van Bitcoin. Dit toont aan dat het bedrijf vertrouwen heeft in de waarde van de crypto en bereid is om substantieel te investeren in zijn groei.

Met een marktkapitalisatie van bijna 95 miljard dollar is Tether's USDT de grootste stablecoin in de branche. Dit geeft het bedrijf een aanzienlijke invloed in de crypto-wereld en stelt het in staat om grote investeringen zoals deze te doen.

Tether en zijn positie in Bitcoin

Tether is niet alleen een grote speler in de stablecoin-markt, maar ook een prominente BTC-bezitter. Het bedrijf is momenteel de 11e grootste bezitter van Bitcoin ter wereld, wat zijn invloed in de crypto-wereld alleen maar versterkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.